Aceasta reteta de supa crema de mazare, cu calorii reduse, este una dintre cele mai savuroase variante! Secretul: combinatia super-speciala de mazare dulce si menta aromata.

In afara gustului care m-a cucerit iremediabil, supa crema de mazare mi-a placut si pentru ca este foarte satioasa. Mananci o portie si nu mai simti nevoia si de felul doi!

Supa crema de mazare, o idee pentru pranzul la birou

Daca te-ai plictisit de supele crema, pe care le-ai gatit pana acum, da-i o sansa! Se face la fel de repede ca oricare alta si poti folosi atat mazare proaspata, cat si congelata! Eu iti propun sa dublezi cantitatea si sa faci mai multa supa! O poti pastra in frigider 2-3 zile si vei avea ce sa mananci bun si sanatos la birou, nu doar acasa.

Idee: daca nu mananci lactate, poti sa renunti la laptele batut din reteta. Nu e obligatoriu!

Ingrediente (4 portii):

1 legatura de ceapa verde

1 cartof mediu

1 catel de usturoi

1 lingura de ulei de masline

850 ml de supa de legume

300 grame de mazare

4 linguri de menta tocata

1 lingura de suc de lamaie

150 ml de lapte batut

Preparare:

Toaca ceapa si usturoiul marunt si taie cartoful cubulete. Caleste-le intr-o lingura de ulei de masline, 5 minute, pana cand se ceapa si usturoiul devin aurii, iar cartoful se inmoaie.

Ca sa faci supa si mai aromata, mai poti adauga o felie mica de telina!

Adauga supa de legume si mazarea si las-le sa dea in fiert; da focul mic si mai fierbe inca 15 minute pana cand cartoful si mazarea se inmoaie bine. Adauga frunzele de menta si sucul de lamaie.

Toarna supa in blender (o poti lasa sa se raceasca 10 minute inainte) si pulseaza pana obtii o pasta foarte fina. La final, adauga jumatate din laptele batut, gusta si asezoneaza cu sare si piper proaspat. Cealalta jumatate pastreaz-o pentru a garnisi supa cand o servesti. Nu uita sa adaugi si cateva frunze de menta in bolul de supa!

Idee: puteti sa puneti foarte putin iaurt grecesc cand o serviti.

Foto: Guliver