Cacao delicioasa si nuci prajite

Nu-i asa ca, macar din cand in cand, tanjiti dupa desertul nepretuit al copilariei: ciocolata de casa? 

Parca nimic nu se compara cu gustul acela delicios de cacao si nuci prajite, care faceau ca ciocolata sa fie un adevarat deliciu. Mi-am adus aminte de acest desert nepretuit din copilarie in urma cu cateva zile cand am fost invitata la ziua unei prietene. La petrecere, am fost placut surprinsa de ciocolata de casa pe care o preparase pentru noi.

Desi ciocolata din amintirile mele avea un gust incomparabil cu orice alta ciocolata, desertul preparat de prietena mea a fost chiar mai bun! Asa ca iti dau si tie o idee buna, pentru atunci cand ai musafiri: pregateste-le acest desert cu care ii vei impresiona negresit! In doar o jumatate de ora, vei reusi sa aduci din nou aroma colipariei in bucataria ta!

Ingrediente:

– 500 de grame de zahar

– 200 ml apa

– 50 ml rom

– 4 linguri de cacao

– 500 de grame de lapte praf

– 400 de grame de nuci

– 250 de grame de unt

Preparare:

Amesteca zaharul cu cacao, apoi adauga apa si romul. Pune-le la fiert intr-o oala si lasa-le pe foc pana cand ajunge la punctul de fierbere, iar zaharul este topit. Adauga untul, laptele praf si nucile (pentru un gust si mai bun, iti recomand sa prajesti nucile in cuptor inainte de a le adauga in ciocolata). Amesteca bine compozitia pana cand se omogenizeaza.

Pregateste separat o tava unde poti turna ciocolata. Pune pe fundul tavii o folie pentru copt ca sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a racit bine (dureaza cateva ore), taie ciocolata in bucati mici si pastreaz-o in folie de aluminiu!

Daca ciocolata este desertul tau preferat, nu ezita sa incerci si briosele cu ciocolata!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver