O prajitura care tine cu silueta perfecta

Dulciuri dietetice? Da, se poate. Si nu numai ca tin sub control caloriile mai ales daca esti la dieta, dar sunt si foarte gustoase. Astazi te tentam cu niste gofre delicioase, facute din faina integrala, fulgi de ovaz si asezonate cu fructe!

Faina integrala este secretul pentru dulciuri dietetice sanatoase. Preferabila celei albe intr-o dieta responsabila, faina integrala de grau  isi pastreaza o mare parte din nutrientii benefici (vitamine, minerale) si, in plus, nu contine E-uri. La polul opus, faina alba are mai multe calorii si ii lipsesc toti nutrientii benefici unui regim echilibrat. Poti folosi si faina de migdale, de preferinta preparata in casa.

Dulciuri dietetice si ingrediente cat mai naturale – secretul unei retete sanatoase

Desertul de astazi, minunatele gofre cu fructe, mai contin insa si cereale integrale, fulgii de ovaz, dar si lapte batut, in loc de smantana acea grasa si cu multe calorii. O recomandare este sa alegi un lapte batut cu cat mai putine grasimi, ca sa obtii un desert mai sanatos! Iar zaharul adaugat este aproape nesemnificativ, doar cateva lingurite (neaparat foloseste-l pe cel brun).

Chiar daca au mai putine calorii, chiar si aceste dulciuri dietetice trebuie consumate cu responsabilitate. Fa din ele un rasfat ocazional, nu un obicei alimentar!

Ingrediente pentru patru gofre cu fructe:

156 grame de faina integrala

142 grame de faina alba

1/2 ceasca de fulgi de ovaz

4 lingurite de zahar brun

2 lingurite de praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

300 de ml de lapte batut

1 ou

2 linguri de unt topit

Topping:

1 ceasca de afine

1 ceasca de zmeura sau capsuni

sirop de artar

Preparare:

Fa compozitia pentru gofre: combina faina alba, faina integrala, fulgii de ovaz, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Amesteca bine, dupa care adauga laptele batut, oul si untul. Foloseste un tel pentru a incorpora bine ingredientele.

Unge forma de gofre cu ulei si incalzeste-o bine pe foc inainte sa pui compozitia. Pentru fiecare gofra ar trebuie sa torni cam jumatate de ceasca de compozitie (in jur de 120 de ml), dar depinde si de forma de gofre pe care o ai. Las-o la copt in jur de trei minute sau pana devine aurie. Din compozitia de mai sus ar trebui sa-ti iasa in jur de patru-cinci gofre.

Dupa ce ai copt gofrele, aseaza pe fiecare o lingura de fructe si putin sirop de artar. Daca esti curioasa sa descoperi si alte dulciuri dietetice, incearca si budinca de ciocolata cu cele mai putine calorii!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver