Frittata cu rosii este un preparat italienesc care seamana cu o omleta… mai bogata. Se face cu oua batute, la care se pot adauga legume, branzeturi, carnuri sau chiar paste.

Noi ne-am oprit asupra unei frittata cu rosii. Ne plac legumele, iar combinatia de oua si rosii ne trimite cu gandul la vara! Si sa fim sincere: am ales si o varianta mai usoara pentru silueta!

Cum faci frittata cu rosii? Primul pas este sa rumenesti putin rosiile cherry in cuptor. Vor mai gustoase si li se va intensifica dulceata! E recomandat decat sa le adaugi crude in omleta si intreg procesul dureaza 15 minute.

Frittata cu rosii si alte combinatii interesante

Aceasta reteta mai are si zucchini, dar il poti inlocui si cu ciuperci, ardei gras rosu sau vanata. Indiferent de ce legume alegi, le sotezi rapid in putin ulei de masline adaugi ouale batute deasupra si rosiile la final! Simplu ca buna ziua!

E un preparat absolut delicios si satios. Ti-l recomand intr-o zi de weekend cand te trezesti tarziu si n-ai chef sa mananci direct de pranz!

Ingrediente pentru 4 portii de frittata cu rosii:

1 ceasca de rosii cherry

2 catei de usturoi

4 fire de oregano

ulei de masline

sare si piper

8 oua

¼ ceasca de smantana light (10% grasime)

1 lingurita de ulei de masline

1 zucchini mediu

1-2 fire de ceapa verde

¼ ceasca de parmezan ras

Frittata cu rosii – Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Pune rosiile si cateii de usturoi intr-o tava acoperita cu folie de aluminu, stropeste-le cu putin ulei de masline, asezoneaza-le cu sare si piper, adauga firele de oregano si baga-le in cuptorul incins pentru 15 minute.

Mananca frittata cu rosii fara paine ca sa reduci din calorii! Sau cu crackersi integrali.

Intr-un bol, bate ouale cu smanantana, parmezanul raz si un praf de sare.

Intr-o tigatie mare, soteaza zucchini-ul, taiat cubulete, si ceapa verde in uleiul de masline, pentru 5 minute. Adauga ouale si pune deasupra rosiile coapte in cuptor.

Pe masura ce ouale se gatesc, ridica marginile omletei, astfel incat sa curga si oul nefacut din centru spre margine. Repeta de cateva ori pana cand omleta se incheaga deasupra (2-3 minute).

Ia tigaia de pe foc si pune-o in cuptor (ai grija sa fie o tigaie potrivita pentru asa ceva!). Mai gateste frittata cu rosii inca 5 minute, pana cand ouale se rumenesc usor si se umfla.

Scoate frittata din cuptor si serveste-o calda!

Foto: Guliver