Galuste cu mere. Delicioase si perfecte pentru orice sezon!

Iti plac dulciurile facute in casa? Aceasta reteta de galuste cu mere este perfecta pentru orice sezon. Galustele sunt foarte usor de preparat, nu ai nevoie de multe ingrediente ca desertul sa aiba gust bun si sunt foarte satioase, scrie food52.com. 

Merele au foarte multe beneficii in domeniul sanatatii si este bine sa le incluzi in dieta ta. Poti sa le consumi proaspete sau sa optezi pentru cateva retete care iti vor satisface pofta de dulce. Aceste galuste cu mere vor fi cu siguranta pe lista cu deserturi preferate in aceasta toamna si nu numai. Poti sa folosesti orice soi de mere, important este sa respecti pasii pentru preparare.

Cum sa pregatesti galuste cu mere

Aceasta reteta de galuste cu mere este perfecta atunci cand ai musafiri sau cand iti doresti sa-i impresionezi pe cei dragi. Este un desert sanatos si nu este necesar sa depui prea mult efort. Aluatul este cel clasic, de placinta, dar poti sa improvizezi si sa faci un blat si cu biscuiti digestivi.

Poti sa folosesti scortisoara si nucsoara pentru a condimenta galustele cu mere sau alte ingrediente, in functie de preferinte.

INGREDIENTE

6 – 8 mere

nucsoara

scortisoara

unt nesarat

indulcitor natural pe baza de stevie

nuci

frisca vegetala

mure

Pentru aluat

500 grame faina integrala

250 ml apa calduta

3 linguri ulei de masline

2 linguri otet de mere

1 lingurita praf de copt

1 lingurita sare

PREPARARE

Primul pas este sa pregatesti aluatul, asa ca incepe sa amesteci faina cu praful de copt si putina sare, apoi adauga uleiul, otetul si apa. Combina toate ingredientele pana cand se incorporeaza bine si obtii un aluat omogen. Daca este cazul, poti sa mai adaugi putina apa. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Unge un bol cu ulei, pune aluatul in el, acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l la rece aproximativ 30 de minute. Poti sa lasi aluatul si pe masa, la temperatura camerei.

Cat timp aluatul creste, pregateste merele pentru galuste. Curata bine merele de coaja si inlatura partea din mijloc. Intinde bine aluatul si taie-l in bucati rotunde, suficient de mari incat sa acopere fiecare mar.

Pune cate un mar pe fiecare bucata de aluat, adauga condimente si indulcitor natural pe baza de stevie, apoi putin unt la final. Impacheteaza bine fiecare mar in aluat. Daca aluatul este prea moale, poti sa lasi merele la frigider aproximativ doua ore, apoi sa le introduci la cuptor.

Inainte sa le pregatesti pentru coacere, poti sa ungi galustele cu putin albus de ou, iar la final sa presari zahar brun.

Unge o tava cu putin ulei si asaza galustele. Daca vrei, poti sa ungi tava cu putin unt. Este recomandat sa le lasi la copt la o temperatura de 200 de grade Celsius. Timpul de coacere este de aproximativ 45 de minute, dar poti sa verifici ocazional galustele. Poti sa incerci aluatul cu o scobitoare, in acest fel iti va fi usor sa iti dai seama daca galustele s-au copt.

In functie de cum iti plac, poti sa mananci galustele calde sau reci. Inainte sa le asezi pe farfurie, poti sa presari pe ele cateva nuci macinate, iar ca decor poti sa folosesti frisca vegetala si mure sau alte fructe care iti plac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut aceasta reteta de galuste cu mere, iata si o reteta de prajitura cu mere pentru dieta. Este sanatoasa, gustoasa si are putine calorii!

Foto: Guliver