biscuiti cu ovaz

Cei mai deliciosi biscuiti cu ovaz ii poti face acasa, in mai putin de 30 de minute. Sunt alternativa perfecta la biscuitii cu cereale din comert! Ii poti savura ca si gustare dupa-amiaza, cand corpul cere dulce, sau chiar si la micul dejun cu un pahar de lapte de migdale.

Imi plac la nebunie acesti biscuiti cu ovaz pentru ca nu au in compozitie zahar. De regula, biscuitii cu cereale din comert, desi sunt considerati mai sanatosi decat altii, contin si mult zahar. Si asta se simte la gust, mai ales daca ai renuntat sa-l mai consumi!

In cazul acestor biscuiti, dulceata le vine din miere si curmale (care sunt folosite in multe retete raw-vegane de deserturi pe post de indulcitor natural). Dar poti pune si alte fructe uscate dulci – fie injumatatesti cantitatea de curmale, fie o inlocuiesti cu totul: stafide, caise, smochine.

Biscuiti cu ovaz & ingrediente sanatoase

Restul ingredientelor sunt simple: ulei de cocos, fulgi de ovaz, faina integrala. Daca nu le ai in bucatarie, incearca sa te obisnuiesti cu ele. Sunt super-sanatoase. Iata, in continuare, reteta integrala de biscuiti cu ovaz.

Ingrediente (30 de biscuiti):

½ ceasca de faina integrala de grau

1 ¼ ceasca de fulgi de ovaz

½ ceasca de fulgi de cocos neindulciti

¾ lingura de bicarbonat de sodiu

½ ceasca de nuci taiate

½ ceasca de ulei de cocos topit

¾ ceasca de miere

1 ou mare

1 lingurita de extract de vanilie

½ ceasca de curmale taiate

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 176 de grade. Pregateste 2 tavi in care sa coci biscuitii: unge-le cu putin ulei de masline si apoi acopera-le cu hartie de copt.

Poti folosi si un mix de nuci: caju, arahide, alune nesarate, migdale.

Intr-un bol mare, amesteca faina, fulgii de ovaz, fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu si nucile taiate. Fa o gaura in mijloc si da bolul deoparte.

In alt bol, amesteca uleiul de cocos, mierea, oul, vanilia si un praf de sare. Cand s-a omogenizat bine, toarna aceasta compozitie in centrul ingredientelor uscate, din primul bol. Amesteca cu o spatula si adauga si curmalele taiate.

Formeaza biscuitii punand cate o lingura din compozitie pe hartia de copt, la distanta de 4-5 centimetri unii de altii. Coace biscuitii, in centrul cuptorului, 10-12 minute pana cand devin usor aurii. Scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca 5 minute inainte de a-i savura!

Foto: Guliver