Iti place humusul si il alegi cand vrei sa mananci ceva light, dar totusi satios, la birou? Noi il iubim! Dar ne ferim sa mancam humus din comert, care desi e foarte accesibil, contine si conservanti si multa sare. Iata o reteta ca sa iti faci singura humus cu ardei copt!

Iti recomandam o reteta de humus cu ardei copt pe care o poti prepara acasa in mai putin de o ora. Preparat asa, humusul devine si mai gustos, dar este si sanatos, fiindca poti controla toate ingredientele!

Noua ne-a placut si aceasta metoda de a coace ardeii, mult mai simpla decat cea traditionala, pe ochiului aragazului.

Humus cu ardei copt: care e secretul?

In acest caz, nu trebuie decat sa tai ardeii felii si sa-i coci in cuptor 15 minute pana cand coaja li se usuca si se innegreste. Apoi ii lasi sa se raceasca si ii cureti de coaja. O metoda simpla, care nu-ti da prea mari batai de cap!

Pe mai departe, reteta de humus cu ardei copt este mega-simpla. Practic, faci un humus normal, cu naut, pasta de susan, lamaie si condimente si adaugi si ardeii copti. Rezultatul este absolut delicios. Ardeii sunt dulci si se combina foarte bine cu nautul.

Humus cu ardei copt – Tips: Daca simti nevoia si de ceva “verde” pe langa acest naut, serveste-l cu o salata cu patrunjel si rosii.

Ingrediente pentru 4 portii de humus cu ardei copt:

2 ardei grasi rosii

425 grame de naut prefiert

sucul de la 1 lamaie

60 ml pasta de susan

1 catel de usturoi

2 linguri de ulei de masline

½ lingurita de chimen macinat

piper cayenne (optional)

sare

Humus cu ardei copt – Preparare:

Ca sa gatesti humus cu ardei copt, preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Taie ardeii felii, curata-i de seminte si pune-i cu coaja in sus pe o tava acoperita cu folie de aluminium. Coace ardeii 8-10 minute pana cand coaja incepe sa se innegreasca. Scoate-i din cuptor si pune-i intr-o punga, asteptand 10-15 minute. Dupa ce s-au racit suficient, curata-i de coaja si taie-i cubulete.

Poti pastra humusul intr-un borcan cu capac pana la o sapamana.

Separtat, combina pasta de susan si sucul de lamaie in blender. Pulseaza 30 de secunde – astfel pasta de susan va deveni foarte cremoasa. Adauga nautul, uleiul de masline, usturoiul, chimenul, un praf de piper cayenne si unul de sare. Pulseaza de cateva ori, pana cand obtii o crema foarte fina.

Adauga si ardeii copti si pulseaza 1-2 minute pana cand compozitia se omogenizeaza bine.

Daca ti se pare ca humusul este prea gros, adauga 2-3 linguri de apa pana cand se dilueaza.

Serveste portia de humus cu ardei copt cu lipii calde si proaspete, din faina integrala!

Foto: Guliver