Preferi sa mananci 1-2 gustari pe zi maximum, dar care sa fie satioase si satisfacatoare ca sa nu fii tentata sa poftesti incontinuu la ceva? Iti facem sugestia perfecta: humus cu avocado! E o combinatie irezistibila intre renumitul guacamole si clasicul humus cu naut.

Pe noi ne-a cucerit acest humus cu avocado fiindca este unul dintre cele mai cremoase humusuri pe care le-am testat. Consistenta sa fina este data de avocado care este gras si untos.

Secretul pentru ca un humus cu avocado sa-ti iasa foarte fin, este sa folosesti avocado bine copt. Cand il cumperi, testeaza-l apasand pulpa cu mana. Daca este foarte tare, atunci sigur va fi si fibros inauntru, ceea ce nu-ti doresti. De asemenea, alege un avocado mai inchis la culoare fiindca acela este mai copt.

Humus cu avocado la pachet!

De aici incolo, lucrurile stau destul de simplu: practic, prepari un humus clasic cu naut, pasta de susan, ulei de masline, suc de lamaie, la care adaugi si avocado.

Acest humus cu avocado se prepara in mai putin de 15 minute – il poti face chiar si dimineata inainte sa pleci la birou si il poti pune la pachet fara prea mari batai de cap! Da-i o sansa ca si gustare, fiindca este delicios si sanatos. E bogat in fibre si proteine, care iti tin de foame ore bune!

Humus cu avocado – Ingrediente:

1 conserva de naut prefiert

2 avocado medii, bine copti

3 linguri de ulei de masline

1 ½ lingura de pasta de susan

3 linguri de suc de lamaie

1 catel de usturoi

sare si piper proaspat

1/8 lingurita de chimen

Humus cu avocado – Preparare:

Scurge nautul de lichid (nu arunca toata apa, pastreaza ½ ceasca) si pune-l in blender. Adauga ulei de masline, pasta de susan, suc de lamaie si usturoi si pulseaza 2 minute pana cand obtii o pasta cremoasa.

Poti sa servesti acest humus cu avocado si pe post de pranz cand n-ai timp de o masa ca la carte!

Daca ti se pare ca pasta de naut nu e suficient de moale, mai poti picura 1-2 linuguri din apa din conserva de naut.

Asezoneaza cu sare si piper si adauga chimenul si avocado, taiat cubulete, si mai pulseaza inca 1-2 minute. La final, un humus cu avocado ar trebui sa aiba o consistenta fina si cremoasa.

Serveste humusul cu avocado cu lipie sau cu crackersi integrali. Mai poti asezona un humus cu avocado cu putin ulei de masline si cu patrunjel tocat marunt.

Foto: Guliver