inghetata de banane cupa

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu nu ma omor dupa banane – mai ales daca sunt foarte coapte, fiindca sunt prea dulci si nu mi se par deloc niste fructe fresh. Dar de cand am mancat aceasta inghetata de banane, pur si simplu, pot sa va zic ca m-am indragostit!

Si stiu si de ce! Inainte de a fi “transformate” in inghetata, bananele sunt stropite cu miere si sunt coapte in cuptor. Rezultatul este incredibil – se inmoaie si se caramelizeaza si capata o aroma intensa de zahar ars cu gust de banana. Nu stiu cum sa va explic, dar stiu ca trebuie, neaparat, sa incercati aceasta inghetata de banane ca sa va dati seama despre ce vorbesc.

Inghetata de banane cu ingrediente putine, dar bune

Eu o ador si pentru ca este super-sanatoasa si nu contine foarte multe ingrediente. Bananele sunt amestecate cu lapte de cocos cremos, cu putina vanilie si lamaie, cat sa se echilibreze aromele. Si totul merge la congelator pentru cateva ore. Nimic mai simplu!

Ai curaj si incerca aceasta inghetata de banane! Se preapara foarte usor si este o alternativa extraordinara la orice alta inghetata din comert, de obicei, facuta cu mult zahar, siropuri si arome artificiale.

Inghetata de banane – Ingrediente:

3 banane medii, bine coapte

3 linguri de miere

1 conserva de lapte de cocos gras

sucul de la o jumatate de lamaie

un praf de sare

1 lingurita de vanilie pudra

85 de grame de ciocolata neagra (optional)

Inghetata de banane – Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 176 de grade.

Taie rondele bananele, asaza-le pe o tava, imbracata in hartie de copt, si stropeste-le cu mierea. Pune-le la copt 30 de minute – la jumatatea timpului de coacere, intoarce bananele si pe partea cealalta.

Pune bananele coapte si siropul din tava intr-un blender. Adauga laptele de cocos, sucul de lamaie, un praf de sare si vanilia si pulseaza pana cand obtii o compozitie fina.

Toarna compozitia de inghetata intr-un bol si da-o la congelator pentru patru-cinci ore – ideal ar fi sa ai un aparat de facut inghetata, insa, daca n-ai asa ceva, nu-i nimic, poti face inghetata si in varianta clasica. La fiecare jumatate de ora-o ora, scoate inghetata din congelator si amestec-o. Acest proces e important pentru ca inghetata de banane sa devina cat mai cremoasa la final. Dupa ce ai amestecat-o de mai multe ori, las-o in congelator peste noapte.

Inainte de a servi inghetata de banane, asezoneaz-o cu ciocolata neagra rasa, fistic, fulgi de cocos sau orice altceva iti mai face placere!

Daca iti plac inghetatele de fructe, testeaza si aceasta inghetata de capsuni!

Foto: Guliver