Atentie la portii pentru a nu-ti afecta silueta!

Daca iti place mancarea italiana, vara este momentul perfect in care poti sa te bucuri de un preparat absolut minunat: melanzane alla parmigiana.

Ca sa faci melanzane alla parmigiana ai nevoie de cateva ingrediente cheie: vinete, rosii, mozzarella si parmezan, pe care le asezi in straturi intr-o tava si le pui la cuptor.

Iti recoamndam sa testezi in aceasta perioada melanzane alla parmigiana, mai ales pentru ca gasesti in piete vinete si rosii romanesti, gustoase.

Vinetele si rosiile proaspete se vor combina cu mozzarella si parmezanul topite si vei obtine un gust desavarsit.

Atentie insa! Melanzane alla parmigiana are destul de multe calorii, asa ca daca vrei sa testezi preparatul, fa-o intr-o zi in care iei pauza de la dieta si iti acorzi un mic rasfat si consuma cantitati mici!

Ingrediente pentru melanzane alla parmigiana (8 persoane):

– 3 vinete mari

– sare

– 4-5 rosii bine coapte

–  catel de usturoi, maruntit

– ulei de masline

– piper

– 1/2 ceasca de faina

– 1/2 ceasca de firimituri de paine

– 4 oua mari

– 450 grame de branza mozzarella

– 1 ceasca de parmezan ras

– frunze de busuioc proaspat

Preparare:

Spala vinetele si taie-le, pe lung, in felii groase de un centimetru. Aranjeaza vinetele in straturi intr-o strecuratoare, presara fiecare strat cu sare si lasa-le sa se scurga de apa cel putin jumatate de ora (poti pune ceva greu deasupra).

Intre timp, pregateste sosul de rosii. Amesteca rosiile, taiate cubulete, usturoiul si o treime de ceasca de ulei de masline intr-un blender. Asezoneaza cu sare si piper si pune-le pe foc, in jur de 15-20 de minute pana cand sosul fierbe si incepe sa scada.

Scurge vinetele, sterge excesul de sare si de apa cu un servetel. Intr-un bol larg, combina faina si firimiturile de paine. Amesteca bine. Toarna ouale batute intr-un alt bol. Pune la incins o tigaie cu ulei de masline, da vinetele prin faina si apoi prin ou si prajeste-le. Aseza-le pe un platou cu servetele ca sa le scurgi de ulei.

Incalzeste cuptorul la 175 de grade. Intr-o tava de yena dreptunghiulara, pune o ceasca de sos de rosii si intinde-le uniform. Deasupra rosiilor aseaza un strat de vinete coapte, felii de branza mozzarella, parmezan si cateva frunze de busuioc. Continua cu straturile pana cand epuizezi ingredientele. Pune tava in cuptor si coace in jur de jumatate de ora. Serveste melanzane alla parmigiana calde.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver