Forme vesele si gusturi delicioase

Cum sa intri mai bine in atmosfera Craciunului decat cu ajutorul unor fursecuri haioase in forme de braduti, fulgi de nea, stelute, oameni de zapada sau reni? Mie mi se pare o idee minunata pentru a incepe Sarbatorile mai devreme!

Distractia ar trebui sa inceapa inca de pe acum daca te decizi sa prepari fursecuri haioase pentru Craciun! Ca sa te bucuri de momente de neuitat, cheama-ti in bucatarie iubitul sau copiii si apucati-va de treaba!

Mai intai insa, trebuie sa iti cumperi niste forme haioase pentru a decupa compozitia; le gasesti cam in orice supermarket mare. Si mai ai nevoie de niste ingrediente care vor da savoare desertului: zaharul brun si ghimbirul. Dar iata mai multe detalii pentru a invata sa faci fursecuri haioase pentru Craciun.

Ingrediente:

– 2 si 3/4 ceasca de faina

– 1/2 lingurita de praf de copt

– 1/4 lingurita de sare

– 1 ceasca de unt, la temperatura camerei

– 1/4 ceasca de zahar

– 1/2 ceasca de zahar brun

– 2 lingurite de ghimbir proaspat

– 1 ou mare

– 1 si 1/2 lingurita de extract de vanilie

– 2 cesti de zahar pudra

– 2 linguri de lapte

Preparare:

Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt si sarea. Separat, amesteca cu ajutorul unui blender untul, zaharul alb si zaharul brun si ghimbir, pentru trei minute pana cand obtii o compozitie pufoasa. Adauga apoi oul si vanilia.

Redu viteza blenderului si adauga treptat mixtura de faina. Separa acest aluat in patru parti egale, formeaza cate un cilindru, infasoara-le in folie alimentara si pune-le in frigider pentru o jumatate de ora.

Incalzeste cuptorul la 175 de grade. Scoate aluatul din frigider, intinde-l si decupeaza formele de fursecuri. Pune prajiturele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le pentru 10-12 minute pana cand devin aurii.

Intr-un bol, amesteca zaharul pudra si laptele si pudreaza fursecurile.

Iar daca ai chef de ceva sarat, experimenteaza propunerea noastra de saratele cu parmezan si susan!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver