clatite cu banane si iaurt

In weekend, micul dejun trebuie sa fie diferit fata de cel din timpul saptamanii! Nu spunem sa incepi sa mananci tot felul de prostii fiindca e weekend si iti permiti! Iti spunem doar ca ai putea sa-ti rezervi mai mult timp si sa te rasfeti cu un mic dejun mai copios. Pe lista noastra: clatite cu banane si iaurt!

Clatitele sunt intotdeauna o idee buna pentru un mic dejun tarziu de weekend fiindca sunt satioase si merg perfect la cafea sau la ceai! Iar daca le faci sanatoase, nici nu te vei simti vinovata ca iti incalci regulile de dieta!

Clatite cu banane si iaurt, sanatoase si usor de facut

Noua ne surade aceasta reteta de clatite cu banane si iaurt fiindca e simpla si sanatoasa. Clatitele se fac cu faina integrala, iaurt grecesc, miere si banane. Nici urma de zahar sau de unt! Iar daca nu esti prea descurcareata in bucatarie, nici nu trebuie! Compozitia este foarte usor de facut, iar ca sa faci o clatita nu-ti ia mai mult de un minut (e important, insa, sa ai o tigaie buna ca sa nu se lipeasca compozitia!).

Ingrediente:

170 de grame de faina integrala

¼ lingurita de sare

2 lingurita de praf de copt

1 lingurita de scortisoara macinata

1 ou mare sau 2 albusuri

240 ml de lapte

1 banana mare coapta

2 linguri de miere

65 grame de iaurt grecesc

1 lingurita de extract de vanilie

1-2 banane pentru servit

Preparare:

Pune faina, sarea, praful de copt si scortisoara intr-un bol mare. Separat, bate ouale cu laptele si banana (paseaz-o inainte sa o adaugi). Adauga mierea si iaurtul si amesteca bine pana se omogenizeaza. La final, incorporeaza si vanilia.

Fa o gaura in mijlocul fainei si toarna compozitia cu oua, lapte si banana. Incorporeaza faina putin cate putin pana cand se formeaza tot aluatul, dar nu mai amesteca dupa prea mult fiindca clatite vor iesi tari si dense.

In acest moment, mai poti adauga in compozitie fulgi de ciocolata sau fructe, taiate foarte mic. Cateva afine merg foarte bine in aceasta reteta!

Incalzeste o tigaie de clatite pe foc mediu. Unge-o cu ulei de floarea soarelui si dupa ce s-a incins bine toarna un polonic de compozitie in mijlocul tigaii. Gateste clatita pana cand compozitia incepe sa faca mici bule, cam un minut, apoi intoarce-o pe partea cealalta folosind o spatula. Unge din nou tigaia cu ulei si continua sa coci si restul de clatite.

Serveste clatitele calde cu miere si banane.

Incearca si o reteta de clatite sarate cu dovlecei pentru pranz!

Foto: Guliver