Energie si gust delicios

Daca te-ai plictisit de obisnuita omleta de dimineata, testeaza micul perfect: parfait de iaurt si fructe.

Reteta pe care ti-o prezentam este extrem de simpla, nu iti ia mai mult de cinci minute, iar rezultatul este delicios. In plus, un astfel de mic dejun este perfect pentru a te incarca cu nutrientii de care ai nevoie pe parcursul zilei!

Fructele contin zaharuri bune si fibre care iti dau energie, iar iaurtul va ajuta la realizarea unei bune digestii. Daca vrei sa adaugi parfait-ului si cateva cereale, atunci chiar ca vei obtine cel mai sanatos mic dejun! Iata cum poti prepara acest deliciu!

Ingrediente:

– o ceasca de fructe proaspete, taiate bucati: mere, pere, mango, kivi, papaya, capsuni, in principiu poti folosi fructele preferate

– o jumatate de ceasca de iaurt simplu sau cu aroma de vanilie

– o jumatate de ceasca de cereale cu bob intreg

– o lingura de miere sau gem de fructe

Preparare:

Pune intr-un pahar inalt jumatate din fructe, adauga jumatate din iaurt si presara deasupra fructelor jumatate din cereale. Continua operatiunea punand in aceeasi ordine restul de fructe, iaurt si cereale.

Pentru decor adauga deasupra mierea sau gemul de fructe. Poti servi parfait de iaurt si fructe si ca gustare prietenilor veniti in vizita. Cu siguranta vor fi impresionati!

Prepara-ti un parfait de iaurt si fructe ca sa-ti mentii silueta si surprinde-ti iubitul cu un mic dejun mai altfel!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver