Foietaj crocant si crema aromata

Cand ai musafiri si vrei sa-i impresionezi, incearca neaparat un desert de poveste: milles-feuilles cu crema de vanile si zmeura! Avem o varianta usoara pentru tine!

Milles-feuilles este o prajitura frantuzeasca cu multe straturi de foietaj crocant unite de o delicioasa crema de vanilie. Uneori, prajitura este “decorata” cu fructe, capsunilesi zmeura fiind printre cele mai folosite. Cu siguranta ai mancat si tu milles-feuilles macar o data si stii despre ce vorbesc!

Milles-feuilles cu crema de vanilie si zmeura, intr-o varianta mai simpla

Iar daca ti s-a parut o prajitura sofisticata, afla ca nu este chiar asa. De fapt, exista variante si variante. Noi am ales o varianta destul de usoara, in sensul ca nu trebuie sa faci tu foietajul pentru milles-feuilles, ci poti sa folosesti unul dintre acelea congelate (ai grija sa cumperi un foietaj special cu multe foi!). Mai mult, si crema de vanilie este destul de usoara, drept urmare nu trebuie sa-ti fie frica sa incerci acest desert! Daca vrei sa-l prepari cand ai musafiri, iti propun sa-l incerci inainte ca sa-ti iasa ca la carte pentru invitatii tai! Succes!

Ingrediente pentru patru portii de milles-feuilles

– 1 lingura de crema instant de vanilie

– 250 ml de lapte –

– 1 lingura de zahar pudra

– 1/2 lingurita de pasta de vanilie

– 1 foaie de foietaj congelat

– 160 ml de frisca lichida

– 250 de grame de zmeura proaspata

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intr-o oala mica, amesteca crema instant de vanilie cu 60 de ml de lapte. Adauga zaharul, pasta de vanilie si restul de lapte. Pune crema aceasta pe foc si gateste-o timp de cinci-opt minute, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa si nu mai curge de pe spatele lingurii. Ia-o de pe foc, acoper-o cu o folie de plastic si las-o sa se raceasca in jur de o ora si jumatate.

Intre timp, acopera o tava cu hartie de copt, aseaza foietajul congelat si coace-l timp de 20-25 de minute pana devine auriu si crocant. Scoat-l apoi din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet, in jur de jumatate de ora.

Pune frisca lichida intr-un bol si „bate-o” cu un mixer pana cand devine tare. Adaug-o peste crema si incorporeaz-o usor cu o paleta. Cu ajutorul unui cutit de paine, taie foietajul astfel incat sa obtii doua dreptunghiuri. Pune un dreptunghi de foietaj pe un platou, adauga jumatate din crema deasupra si jumatate din zmeura. Deasupra zmeurei pune inca un foietaj, adauga crema si zmeura.

Poti asezona prajitura mille-feuille cu un topping de capsuni sau chiar de zmeura.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver