Ciocolata ne e cel mai la indemana cand ni se face pofta de ceva dulce, dar nu e si cea mai buna optiune fiindca e plina de zahar. Alege, in schimbul ei, ceva mult mai sanatos: un mousse de ciocolata cu unt de migdale!

Poate suna putin pretentios, dar, in realitate, este un desert simplu si delicios, pe care il poti face oricand daca ai cateva ingrediente la indemana! Si nu uita! Cel mai bun mousse de ciocolata cu unt de migdale se savureaza intotdeauna in weekend, cand ai pauza de la dieta!

Noutatea la acest mousse de ciocolata cu unt este untul de migdale, pe care il poti cumpara de pe orice site cu produse bio. Sau il poti face acasa din migdale crude mixate foarte fin in blender (migdalele se tin la inmuiat o noapte inainte de a face untul).

Mousse de ciocolata cu unt de migdale cremos si frisca de cocos homemade

Untul de migdale are un gust placut de nuca si este usor dulceag, iar consistenta lui fina face mousse-ul de ciocolata si mai cremos.

Pana aici lucrurile sunt destul de simple. Ce mai trebuie sa stii este cum se face frisca de cocos, un alt ingredient interesant din mousse. Trebuie sa ai la indemana lapte de cocos solid si putin indulcitor natural. Le combini intr-un bol si le bati cu mixerul pana cand obtii o crema pufoasa, adica frisca de cocos! Dar, iata toate detaliile retetei!

Prepara acest mousse de ciocolata cu unt de migdale cand ai musafiri. Vor fi impresionati!

Ingrediente pentru 4 portii de mousse de ciocolata cu unt de migdale:

¼ ceasca de lapte de cocos solid

½ lingurita de amidon din porumb

2 linguri de nectar de agave

½ ceasca de ciocolata neagra

¾ ceasca de unt de migdale

½ lingurita de extract de vanilie

¼ lingurita de scortisoara

1 ceasca de frisca din lapte de cocos

Mousse de ciocolata cu unt de migdale – Preparare:

Amesteca laptele de cocos cu amidonul din porumb si nectarul de agave si incalzeste-l pe foc mediu pana incepe sa fiarba usor. Ia laptele de pe foc si lasa-l sa se raceasca 1-2 minute.

Adauga ciocolata neagra si las-o sa se topeasca. Adauga si untul de migdale si amesteca pana obtii o compozitie fina. Poti folosi si un mixer.

Aromatizeaza cu extractul de vanilie si scortisoara. Incorporeaza si frisca de cocos.

Toarna acest mousse de ciocolata cu unt de migdale in 4 cupe si pune-l la frigider 2-3 ore.

Foto: Guliver