Daca vrei sa chemi la tine cativa prieteni la sfarsit de saptamana si aveti chef sa va rasfatati cu ceva dulce, nu mai cumpara prajituri! Impresioneaza-i cu o negresa pufoasa cu nuca si ciocolata facuta chiar de tine! E simplu de tot! Si rapid!

Stii ca sunt unele diete care iti permit sa mananci, din cand in cand, ceva dulce? Ei bine, eu m-am apucat de o dieta care presupune sa mananci disociat si azi e acea zi magica in care pot sa consum carbohidrati. Asa ca m-am gandit sa fac ceva bun, simplu si rapid, in casa. De fapt, ma gandeam la o negresa pufoasă cu nuca si ciocolata de cateva zile. Asa ca imi fac de cap!

Un desert ieftin si bun… si la unele diete

Daca te-ai apucat sa tii o cura de slabire nu trebuie sa iti refuzi complet un rasfat dulce. Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata este o varianta simplu de facut in casa. In plus, incredientele sunt ieftine. Asa ca o poti face fara mari cheltuieli de timp si de bani. Atentie insa! Daca vrei sa slabesti, nu manca toata tava! Fa-o intr-o zi in care chemi la tine gasca de prieteni. Pregateste cateva gustari fara grasimi, cum ar fi salate sau felii de legume cu crema de branza, humus sau guacamole. Pastreaza desertul pentru final, ca sa ii impresionezi.

Ingrediente:

Pentru blat:

2 cesti de zahar brun

1/2  pachet de unt

100 de grame de cacao

1 plic cu praf de copt

1 ½ cani cu faina

1 cana cu lapte

4 oua

vanilie

nuci pisate

Pentru glazura:

70 de grame de zahar brun

50 de mililitri de lapte

70 de grame de unt

2 linguri de cacao

8 cubulete de ciocolata neagra

Preparare blat:

Lasa untul sa se inmoaie. Pune intr-o cratita mica zaharul si cacaoa, peste care adaugi laptele. Pune vasul pe foc si amesteca pana incepe sa fiarba laptele. Adauga vanilia, esenta sau pastaie. Dupa ce laptele incepe sa fiarba, il mai tii pe foc inca sapte minute, timp in amesteci continuu, ca sa nu se lipeasca.

Adaugi apoi untul. Mai fierbi aceasta compozitie inca aproximativ opt minute, amestecand continuu. Dupa aceea, lasi compozitia la racit.

Separat, amesteci galbenusurile cu o lingura. Dupa ce compozitia de lapte si cacao este racita, iei cate putin din aceasta si o incorporezi, treptat, in galbenusuri.

Stinge praful de copt cu un strop de zeama de lamaie. Apoi amesteca-l, impreuna cu faina, in compozitia de galbenusuri si crema de cacao.

Bate albusurile spuma. Dupa ce spuma este destul de tare, adauga in ea nucile zdrobite. Poti fie sa le macini, fie sa le pui intr-un prosop de bucatarie si sa le zdrobesti cu un ciocan de bucatarie. In functie de cat de mari vrei sa fie bucatile de nuca.

Se amesteca spuma de albusuri cu galbenusurile cu cacao. Se omogenizeaza amestecand usor, cu o lingura de lemn. Pentru ca acest aluat sa fie mai pufos, amesteca de jos in sus, ridicand lingura pana ce o scoti din aluat. In felul acesta, aluatul ia aer si vei avea o negresa pufoasa cu nuca si ciocolata.

Toarna acest aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Apoi, da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Preparare glazura:

Pune intr-un vas mic laptele impreuna cu zaharul si cacaoa. Incalzeste acest amestec pe foc. Procedeaza la fel ca la prima compozitie: amesteca mereu. Dupa ce incepe sa fiarba laptele, lasa pe foc inca aproximativ patru minute – fiind cantitate mai mica, timpul de fierbere si de ingrosare a compozitiei este mai mic. Dupa aceea, pune untul. Amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Ia vasul de pe flacara si pune bucatile de ciocolata. Aceasta se va topi si va da un gust mai puternic glazurii.

Cand blatul pentru negresa este copt, lasa-l sa se raceasca. Dupa ce blatul este racit, lasa si glazura sa se racoreasca putin. Nu trebuie sa fie fierbinte, dar nici rece cand o pui peste prajitura. Dupa ce torni glazura, las-o sa se raceasca. Astfel, vei avea o negresa pufoasa cu nuca si ciocolata delicioasa!

Tipsuri pentru negresa pufoasa cu nuca si ciocolata:

Daca vrei, poti pune bucati mici de ciocolata neagra si in blat. O sa fie o surpriza placuta sa le gasesti cand musti din negresa.

In cazul in care iti doresti ca glazura sa „imbrace” mai bine fiecare bucata de prajitura, taie blatul inainte de a turna glazura peste el.

Vrei o negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, dar care sa aiba extra nuca? Presara peste glazura nuca pisata, cat timp glazura inca nu s-a racit.

Acum ca stii cum sa faci o negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, afla si cum sa faci Prajituri de casa, in versiuni sanatoase.

FOTO: Guliver