Un desert special

Prajitura vegetarina este un desert care nu contine niciun fel de ingredient de origine animala. Brownie cu nuci caju este relativ simplu de preparat si promite un gust extraordinar!

Ce este deosebit la acesta brownie cu nuci caju? Ei bine, modul in care se combina niste ingrediente vegetariene (ciocolata vegetariana, lapte de soia, nuci caju si cacao), pentru a obtine in final o delicatesa vegetariana ce poate concura cu orice alta prajitura facuta cu zahar, lapte si oua.

In afara de gust, prajitura brownie cu nuci caju iti promite si un numar mai mic de calorii, fiind realizata cu ingrediente mult mai naturale. Daca vrei sa o incerci, ai toate motivele! Iata ce iti trebuie pentru a o prepara.

Ingrediente:

– 1/2 ceasca de ciocolata vegana, topita (o poti achizitiona din magazinele bio)

– 1/3 ceasca ulei de masline

– 1 ceasca de zahar granulat

– 2 lingurite de extract de vanilie

– 1/3 ceasca de lapte de soia cu aroma de ciocolata

– 1 si 1/2 ceasca de faina de grau integral

– 1/2 ceasca de cacao organica

– 1 si 1/2 lingurita de praf de copt

– 1 ceasca de nuci caju prajite si taiate

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 175 de grade si unge o tava pentru copt cu putin ulei.

Intr-un bol mare, amesteca ciocolata topita, uleiul de masline, zaharul, vanilia si laptele de soia. Te poti folosi de un blender daca iti este mai comod.

Separat, intr-un alt bol, amesteca faina, pudra de cacao si praful de copt. Adauga aceasta compozitie peste prima si amesteca pana cand se omogenizeaza. La sfarsit, toarna si nucile caju.

Pune compozitia de prajitura in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si apasa cu o lingura de lemn ca sa se aseze bine. Da prajitura la copt timp de 25 de minute. O poti incerca cu un pai de matura. Dupa ce s-a copt, las-o sa se raceasca zece minute si apoi taie-o bucatele. Poti decora prajitura brownie cu nuci caju.

Iar daca ai chef de un alt tip de brownie iti recomandam o reteta cu caramel!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver