Pentru mese reusite cu cei dragi

Un cheesecake cu caramel nu este nici pe departe o reteta care sa va puna la adapost silueta. Dar este una absolut delicioasa.

Asa ca va porpun sa va rasfatati in acest weekend cu o prajitura speciala iar de miine sa incepeti o dieta detox pentru a fi in forma de Sarbatori. Sau, o puteti pregati drept caou de Mos Nicolae persoanlor iubite. Ca sa preparati aceasta prajitura aveti nevoie de putina indemanare in bucatarie, dar si de putin mai multe ingrediente. Stiu ca nu este cel mai usor desert, insa, astazi, am vrut sa va prezint ceva cu totul special. Iata lista cu ingredientele necesare pentru acest cheesecake minunat!

Ingrediente:

– 2 cesti de firimituri de biscuiti graham

– 1/2 ceasca de unt, topit

– 2 linguri de zahar

– 3 cutii de crema de branza mascarpone

– o ceasca de zahar alb

– 3 oua

– o cutie de smantana

– 1/4  ceasca de cafea tare

– 2 lingurite de extract de vanilie

– topping de caramel

– 10 felii subtiri de lamaie

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 175 de grade.

Amesteca firimiturile de biscuiti, untul topit si doua linguri de zahar pana cand se omogenizeaza bine. Pune compozitia aceasta intr-o tava (pe care ai pus hartie de copt in prealabil) si coace-o pentru aproximativ opt minute, iar apoi scoate-o sa se raceasca.

Amesteca crema mascarpone si incorporeaza zaharul treptat. Poti folosi un blender. Adauga ouale pe rand, smanatana, cafeaua si vanilia. Toarna aceasta crema peste blat si da prajitura la cuptor pentru o ora. Dupa ce timpul a expirat, inchide cuptorul, crapa usa si lasa desertul sa se odihneasca 15 minute.

Scoate cheesecake-ul din cuptor, lasa-l sa se raceasca, iar apoi pune-l in frigider pentru opt ore. Pentru servit, orneaza prajitura cu lamaie si caramel.

Testati si budinca de cartofi dulci atunci cand nu aveti prea mult timp la dispozitie!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver