Cea mai ingenioasa alternativa la supa traditionala

Ti se pare ca suna ciudat: supa de rosii cu lapte de nuca de cocos? Se prea poate, insa odata ce incerci aceasta reteta de supa iti vei schimba total parerea!

Am mancat supa de rosii cu lapte de nuca de cocos acum cativa ani, intr-o vacanta. Recunosc ca eram putin sceptica la inceput, dar aveam chef sa testez ceva nou si am riscat. Rezultatul a fost peste masura asteptarilor, iar supa de rosii cu lapte de nuca de cocos mi s-a parut o reteta chiar geniala. Am redescoperit-o din nou de curand si m-am gandit sa v-o impartasesc si voua.

Pe cat de sofisticat poate suna, pe atat de usor este de preparat. In fapt, este o supa de rosii obisnuita cu ingredientele nelipsite, ceapa si telina, la care se adauga cremosul lapte de cocos. Dar, iata, mai exact, de ce ai nevoie!

Ingrediente:

– 2 linguri de ulei vegetal

– o ceasca de ceapa tocata

– o ceasca de telina tocata

– 2 cesti de apa

– 2 cesti de rosii tocate

– 2 cesti de sos de rosii

o ceasca de lapte de cocos

sare si piper dupa gust

Preparare:

Incinge uleiul vegetal intr-o tigaie la foc mediu, adauga ceapa si telina si caleste-le pana cand se inmoaie (cam zece minute). Asezoneaza cu sare si piper negru, dupa gust.

Adauga apoi rosii, sosul de rosii, laptele de cocos si apa si lasa-le sa fiarba. Micosreaza flacara, iar dupa ce compozitia a ajuns in punctul de fierbere, mai las-o pe foc inca 15 minute.

Stinge focul si lasa supa sa se odihneasca putin. Dupa ce s-a racit indeajuns de bine, pune-o intr-un blender si amesteca pana cand compozitia devine fina. Decoreaz-o cu smanatana vegetala si patrunjel!

Incearca si cea mai aromata supa crema de morcov!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver