Cateva ingrdiente, un gust desavarsit

Aveam prin frigider o conopida mare si frumoasa de cateva zile si nu-mi gaseam niciodata timp ca sa o pregatesc. De fapt, nici nu prea stiam cum sa o fac, dar mi-am amintit o reteta usoara si rapida: conopida gratinata.

Poti servi conopida gratinata ca si garnitura la o mancare cu carne, insa daca esti vegetariana poate fi consumata si ca fel principal, alaturi de o salata. Conopida este una dintre cele mai populare legume ale toamnei, asa ca incearca sa gatesti macar o data folosindu-te de ea! Iata sugestia noastra!

Ingrediente:

– o conopida (desparte-o in florete)

– 2 cesti de smantana

– 2 linguri de unt

– 2 linguri de ulei de masline extravirgin

– o ceapa curata si tocata marunt

– 6-7 catei de usturoi

– o lingurita de sare

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 230 de grade.

Separat, pune intr-o tigaie uleiul, untul, ceapa, usturoiul si o jumatate de lingurita de sare. Caleste ingredientele cam trei minute, la foc mic. Adauga apoi floretele de conopida, smanatana si sarea ramasa. Lasa ingredientele sa fiarba, iar dupa au ajuns in punctul de fierbere, da focul mic si mai gateste-le inca 5-7 minute. Conopida ar trebui sa devina moale.

Apoi: cu ajutorul unei linguri, scoate conopida din tigaie si pune-o intr-o oala intinsa. Continua sa gatesti sosul inca 3-5 minute, pana cand se ingroasa bine, iar apoi adauga-l peste conopida. Pune conopida la cuptor pentru 15 minute ca sa se rumeneasca. Scoate-o si serveste-o calda! Poti sa razi peste ea putina branza.

Prepara aceasta reteta usoara si rapida de conopida gratinata si incearca si broccoli cu paste!

Text: Andreea Marinescu