Se prepara usor si necesita ingrediente simple

Din iulie si pana in septembrie, in piete poti gasi afine proaspete, delicioase si extrem de sanatoase, pe care le poti folosi intr-o multime de deserturi. Astazi, ti-am pregatit un desert clasic: tarta cu afine.

Ca sa prepari aceasta tarta cu afine nu este nevoie sa fii as in bucatarie. In general, tartele nu sunt deserturi grele: aluatul se obtine rapid din ingrediente simple si nu este deloc pretentios, iar crema este si ea destul de usoara si nu necesita fierbere. Tarta cu afine de azi este facuta cu o delicioasa crema de branza si frisca.

Trebuie insa sa ai in bucatarie o tava speciala pentru tarta asa incat desertul sa fie nu numai gustos, dar si aratos. Si sa nu uitam de afine. Fa o vizita la piata si cumpara un kilogram din aceste fructe miraculoase. Nu vei avea nevoie de toata cantitatea pentru tarta, insa le poti savura nu numai in prajitura ci si proaspete, cu iaurt si cerele sau cu alte fructe. Afinele sunt considerate a fi foarte sanatoase datorita antioxidantilor si nutrientilor din compozitie: vitamina C, K, B6, fosfor si mangan. Afinele reduc riscul de cancer si de boli de inima, pastreaza creierul sanatos si dau pielii o stralucire naturala.

Ingrediente pentru aluat:

1/2 ceasca de zahar pudra

1 si 1/2 ceasca de faina

3/4 ceasca de unt, la temperatura camerei

1/2 cesca de nuci pecan maruntite sau orice alt tip de nuci

Crema pentru tarta cu afine:

85 de grame de crema de branza

1 ceasca de zahar pudra

1 ceasca de frisca lichida

1/4 ceasca de zahar

500 de grame de afine

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 176 de grade.

Combina zaharul pudra, faina si untul intr-un blender si amesteca pana cand obtii coca. Poti sa faci aceasta operatiune si cu mana, daca nu ai blender. Untul trebuie sa fie insa bine topit ca se incorporeze rapid. Intai trebuie sa freci zaharul si untul si apoi sa adaugi treptat faina.

Aranjeaza coca intr-o tava de tarta, modeland-o cu degetele pe marginea tavii, astfel incat sa capete acel model valurit. Pune nucile pecan deasupra aluatului si impinge-le in interior. Pune aluatul la copt 10-12 minute si apoi lasa-l sa se raceasca complet.

Separat, amesteca crema de branza cu zaharul pudra, folosind un mixer, pana cand zaharul se topeste. Bate frisca lichida cu restul de zahar pana cand se intareste. Toarna frisca in mixtura de branza si amesteca-le usor. Pune crema peste aluatul racit si orneaza tarta cu afine. Refrigereaza desertul cel putin doua ore inainte de a-l savura.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver