Tu ai gatit vreodata orez prajit cu ou? Este o super-idee cand vii seara de la serviciu si nu stii ce sa mananci si nici n-ai chef sa stai prea mult in bucatarie!

Aceasta reteta de orez prajit are o usoara tenta asiatica. Se face cu ulei de susan, otet din orez si sos de soia. Sunt 3 ingrediente care fac dintr-un simplu orez un preparat special. Iar la acestea se mai adauga si ou!  Delicios!

Si ce ne place cel mai mult, este ca orezul dureaza in jur de 10 minute. In mai putin de jumatate de ora ai si mancat si iti ramane suficient timp ca sa te relaxezi dupa cina.

Orez prajit cu un ingredient principal

Orez prajit – Tips: Iti recomandam sa folosesti un orez brun. Este mai gustos decat orezul alb si nici nu ingrasa fiindca isi pastreaza o mare parte din fibre si nutrienti. Dezavantajul este ca orezul integral se fierbe putin mai greu decat cel alb, iar daca vrei sa prepari totul foarte rapid, cea mai buna varianta este un orez integral prefiert.

Da o sansa acestei retete de orez prajit cu ou si mazare – este mai delicios decat orice orez de la restaurantele chinezesti!

Orez prajit – Ingrediente (4 portii):

2 linguri de ulei de susan

2 catei de usturoi

1 bucata de ghimbir proaspat, ras

3 oua

4 cesti de orez integral

1 ceasca de mazare congelata

1 morcov mic, ras

½ lingura de otet din orez

2-3 linguri sos de soia

Ingrediente optionale la orez prajit: ceapa verde, spanac, busuioc proaspat.

Orez prajit – Preparare:

Pune orezul la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Incalzeste o lingura de ulei de susan pe foc mediu. Adauga cateii de usturoi, marunt taiati, si ghimbirul si caleste-le 1 minut.

Poti folosi si alte legume verzi la orezul prajit: broccoli, sparanghel, zucchini.

Sparge ouale direct peste usturoi si ghimbir si amesteca-le cu o lingura de lemn, 1-2 minute.

Adauga orezul fiert, cealalta lingura de ulei de susan si amesteca. Mareste putin focul si lasa orezul sa se incalzeasca bine.

Adauga mazarea conceglata si morcovul ras, otetul din orez si sosul de soia si gateste totul inca 2-3 minute.

Ia orezul de pe foc si adauga ingredientul optional. Putin busuioc verde face minuni! Serveste orezul prajit cald, alaturi de o salata verde.

Foto: Guliver