Orez thailandez cu ciuperci si ardei

Ciupercile si orezul se imbina perfect, scrie thaifood.about.com. Thailandezii sunt recunoscuti pentru vestitele retete de orez, iar astazi iti voi prezenta o reteta foarte simpla, dar hranitoare: orez thailandez cu ciuperci si ardei. Este un adevarat deliciu, poate fi mancat simplu sau poate servi drept garnitura pentru o portie de chiftelute cu susan.  

Imi place aceasta reteta pentru ca imi ofera posibilitatea sa adaug si alte legume. De exemplu, la reteta clasica de orez thailandez cu ciuperci si ardei am ales sa adaug si putina mazare si ardei galben. Orezul capata mai multa savoare, are o textura placuta si o culoare delicioasa. Iar partea cea mai buna la aceasta reteta? Thailandezii ne invata cum sa reinventam orezul pe care l-am gatit in urma cu cateva zile, asa ca nu este necesar sa stai in fiecare zi in fata aragazului si nici sa arunci mancarea.

Orez thailandez cu ciuperci si ardei

Partea cea mai buna este ca aceasta reteta thailandeza este foarte gustoasa si sanatoasa. Unele persoane prefera sa adauge si putina carne de curcan sau de pui, dar eu prefer sa renunt la aceste ingrediente.

INGREDIENTE

500 de grame de orez gata fiert

1 lingura de vin rosu

1 ceapa medie

1 ardei iute

7 ciuperci shiitake

telina

1 ardei galben

1 ardei rosu

100 de grame de mazare

1 ou

2 legaturi de ceapa verde

1 legatura de busuioc

2 linguri de ulei de masline

2 linguri de sos de soia

1 lingurita de zahar brun

PREPARARE

Primul pas este sa pui la incins o tigaie adanca, in care sa pui uleiul de masline si ceapa tocata marunt. Amesteca ceapa cu ajutorul unei linguri de lemn, timp de doua minute. Adauga ardeii iuti si ciupercile shiitake si amesteca in continuare, aproximativ trei minute. Adauga putin vin, apoi adauga telina tocata marunt si ardeii taiati in felii subtiri. Amesteca timp de un minut.

Pasul urmator este sa adaugi orezul si sa amesteci in continuare, dupa care adauga sosul de soia si putin zahar brun. Asigura-te ca orezul nu se lipeste de tigaie.

Dupa ce ingredientele s-au imbinat da-le spre marginea tigaii si in mijloc pune oul. Amesteca-l impreuna cu orezul si restul ingredientelor. Adauga mazarea si putin sos de soia si amesteca in continuare. Orezul trebuie sa capete o culoare mai inchisa, asa ca, daca este necesar, poti sa mai adaugi sos de soia.

Dupa ce orezul este gata, poti sa il servesti alaturi de cateva frunze de busuioc si ceapa verde.

Incearca si aceasta reteta de orez japonez cu sos de soia!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver