Panna cotta cu lapte de cocos este acel desert salvator pe care poti sa-l faci cand iti chemi prietenele la o cafea! Se prepara rapid, este absolut delicios si mai e si foarte light, fiind perfect pentru toate amicele tale care sunt la cura!

Secretul pentru silueta este sa faci panna cotta cu lapte in aceasta varianta. Adica cu lapte de cocos si indulcitor natural in loc de frisca lichida si zahar!

Ingredientele vor capata consistenta aceea de budinca, pe care o are panna cotta, datorita pudrei de agar agar.

Panna cotta cu lapte si secretul ei: pudra agar agar

Aceasta este o gelatina vegetala obtinuta dintr-o alga rosie si are o putere de gelificare de cateva ori mai mare decat gelatina obisnuita. Poti gasi pudra de agar agar in magazinele bio si pe site-urile specializate. Dar nu e musai sa o folosesti – o poti inlocui si cu gelatina normala. Doar ca e mult mai sanatoasa.

Laptele de cocos trebuie sa fie, neaparat, la conserva, ca sa dea budincii o consistenta cremoasa. Varianta aceasta este cu lime, noua ni se pare ca lamaia e perfecta in aceasta combinatie dulce, cu gust intens de cocos. Poti folosi insa si vanilie in loc de lime.

Ingrediente pentru 4 portii de panna cotta cu lapte de cocos:

3 lingurite de pudra agar agar (gelatina vegetala)

¼ ceasca de suc de lime proaspat

3 linguri de miere, sirop de artar sau agave

1 conserva de lapte de cocos

4 lingurite de zahar de cocos

felii de lime pentru garnisit

Preparare panna cotta cu lapte de cocos:

Pune pudra agar agar, sucul de lamaie si mierea intr-un vas pe foc mic. Lasa-le sa fiarba usor. Dupa ce au dat in fiert, mai tine-le pe foc 2-3 minute, apoi adauga laptele de cocos si amesteca bine.

Poti servi panna cotta cu lapte de cosos si cu fructe deasupra: zmeura, capsuni, afine

Dupa ce compozitia ajunge sa fiarba din nou, ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca 5 minute.

Toarna aceasta crema in 4 pahare, acopera-le cu folie protectoare si baga-le in frigider pentru cel putin 2 ore.

Inainte de a servi panna cottta cu lapte de cocos, presara deasupra zaharul de cocos si pune cate o feliuta de lime in fiecare pahar.

Foto: Guliver