Daca iti place sa consumi avocado, insa iti doresti sa incerci o reteta foarte simpla, care nu este bogata in calorii si care contine putine ingrdiente, poti sa optezi pentru aceasta minunata reteta de pasta de avocado de post, oferita de Martha Stewart. 

Reteta de pasta de avocado de post se prepara foarte usor cu ajutorul unui blender, asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca vei da gres. Aceasta pasta de avocado de post este usor picanta datorita ardeilor jalapeno, insa te vei bucura si de beneficiile pe care acestia le au asupra sanatatii.

Ardeii Jalapeno pot fi folositi in foarte multe retete, pot fi umpluti, prajiti sau adaugati in salate, insa Martha Stewart ii recomanda si pentru pasta de avocado de post. Daca nu esti obisnuita cu gustul picant, poti sa optezi pentru niste ardei mai putin iuti.

Pasta de avocado de post

La aceasta reteta este recomandat sa adaugi si suc de lime, astfel pasta de avocado este mai aromata si mai usor de consumat. In plus, sucul de lime diminueaza iuteala ardeilor.

INGREDIENTE

2 fructe de avocado

1 legatura de patrunjel

1 lingura de suc de lime

1 ardei jalapeno

1 lingurita de sare de mare

PREPARARE

Taie fructele de avocado in doua, scoate-le miezul si pune-l in blender. Spala si toaca patrunjelul si adauga-l peste miezul de avocado.

Taie ardeiul jalapeno in fasii subtiri, curata-l de seminte, apoi adauga-l peste celelalte ingrediente. Stoarce un lime si adauga zeama in blender impreuna cu o lingurita de sare de mare. Pulseaza de cateva ori pana cand obtii o compozitie cremoasa si suficient de groasa.

Daca este cazul, poti sa mai adaugi putin patrunjel sau poti sa adaugi o lingurita de margarina vegetala pentru ca pasta de avocado de post sa fie mai bine inchegata.

Poti sa o servesti pe loc sau o poti pastra la rece. Inainte de servire, poti sa decorezi pasta de avocado de post cu cateva rosii tocate sau cu cateva ierburi aromate.

Pofta buna!

Iata si cum sa pastrezi un avocado proaspat vreme de 6 luni!

Foto: Guliver