paste-cu-ciuperci-pesto

Mananci paste destul de rar fiindca ingrasa? OK, e bine ca te preocupa silueta, insa, nu-ti refuza de tot pastele, mai ales daca iti plac! Si cum weekendul este cel mai bun moment pentru un mic rasfat, testeaza aceaste paste cu ciuperci si sos pesto. Sunt divine!

Pastele nu sunt chiar atat de rele daca stii cum sa le prepari! Foloseste paste integrale si combina-le cu sos de rosii sau legume si vei obtine niste paste sanatoase care nu te vor face sa regreti, mai tarziu, ca ai mancat ce nu trebuie!

Paste cu ciuperci: cum le faci sanatoase

Reteta de astazi este una sanatoasa! Nu contine carne si niciun sos greu care sa adauge calorii inutile la meniul de peste zi! Ciupercile sunt trase in tigaie in putin ulei de masline, si nu in unt!, pastele e indicat sa fie integrale, iar sosul pesto, ca sa fie si mai sanatos, il poti prepara in casa. Daca n-ai timp de asa ceva, foloseste pesto din comert, dar verifica eticheta ca sa alegi un produs cu cat mai putini conservanti.

Daca vrei sa faci pesto in casa, iata aici o reteta de pesto de baza. Ce e minunat e ca daca faci mai mult, il poti pastra in frigider si folosi mai tarziu!

Ingrediente pentru patru portii:

350 de grame de paste linguini

2 linguri de ulei de masline extravirgin

280 de grame de ciuperci brune

3 linguri de sos pesto

60 de grame de parmezan ras

sare si piper proaspat

Preparare:

Pune un vas mare cu apa sarata la fiert pentru paste.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Adauga ciupercile si gateste-le sapte-opt minute, amestecandu-le din cand in cand. Dupa ce tot lichidul se evapora, iar ciupercile devin usor aurii, aseszoneaza-le cu un praf de sare si piper si ia-le de pe foc.

Apa deja ar trebui sa fiarba. Adauga pastele si fierbe-le conform indicatiilor de pe pachet, dar nu mai mult! Cele mai bune paste sunt cele al dente! Pastreaza ¼ ceasca din apa in care au fiert pastele inainte sa le scurgi.

Pune pastele peste ciuperci, adauga apa in care au fiert si sosul pesto amesteca bine. Gusta si, daca mai e nevoie, mai asezoneaza cu sare si piper.

Presara deasupra parmezanul ras!

Daca nu mananci deloc paste, iata o reteta de paste din zucchini pe care o poti testa! Se face foarte simplu!

Foto: Guliver