Iti plac pastele, dar te feresti de ele fiindca ingrasa? Daca stii cum sa le prepari, le poti savura fara sa-ti faci mustrari de constiinta oricand ai chef! Iti recomandam niste paste cu rosii!

Reteta pe care trebuie sa o notezi: paste cu rosii si dovlecei! Legumele sunt ideale ca si adaos la paste fiindca sunt sanatoase si sarace in calorii. Alege-le in schimbul carnurilor si sosurilor cu branzeturi grase!

O idee ca sa dai gust legumelor si sa le “trezesti” aromele este sa folosesti si condimente alaturi de ele: busuioc, oregano, salvie, cimbru, rozmarin, patrunjel, usturoi. Le poti adauga direct in farfurie, la final, sau in timp ce prepari legumele.

Paste cu rosii si zucchini intr-o varianta sanatoasa

Ca sa faci pastele si mai sanatoase, e important sa folosesti paste integrale. Nu doar ca sunt mai gustoase decat cele albe, dar contin si multe fibre care te satura o perioada buna de timp. Acestea ajuta si la digestie, scad colesterolul si mentin greutatea.

Pastele sunt ideale pentru pranz – tin de foame si iti ofera si un “pachet” de nutrienti buni pentru o mai mare energie si concentrare! Iti recomandam sa pregatesti portiile de paste cu rosii de seara si sa le iei la birou a doua zi!

Ingrediente pentru 4 portii de paste cu rosii:

450 de grame de paste integrale

700 de grame de rosii bine coapte

2 dovlecei

1 ardei gras rosu

2 linguri de busuioc proaspat, tocat

2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

2 catei de usturoi

½ ceasca de parmezan

3 linguri de ulei de masline

sare si piper proaspat

Paste cu rosii – Preparare:

Fierbe pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, taie rosiile, dovleceii si ardeiul gras cubulete, toaca usturoiul.

Poti manca aceste paste si la cina, daca sari peste desert!

Pune uleiul intr-o tigaie mare si dupa ce se incinge, caleste usturoiul 1-2 minute, pana cand incepe sa-si elibereze mirosul si sa capete o culoare aurie. Pastreaza focul mic, ca sa nu-l arzi.

Adauga rosiile, dovleceii si ardeiul gras, presara un praf de sare si piper, amesteca si lasa legumele sa se inmoaie – aproximativ 6-8 minute.

La final, adauga busuiocul si patrunjelul. Gusta si mai asezoneaza cu sare si piper daca e nevoie. Rastoarna si pastele peste legume. Amesteca si stinge focul.

Serveste pastele cu rosii si dovlecei cu parmezan deasupra.

Foto: Guliver