O reteta usoara si gustoasa

O portie bine gatita de penne cu rosii, mai ales daca folosesti varianta deshidratata a acestora, este demna de orice restaurant exclusivist. Si, ceea ce e mai important, acest fel de mancare este extrem de usor de preparat acasa. Iar daca aduni si cativa prieteni in jurul mesei, cu siguranta vei avea parte de o cina speciala. Iata ce trebuie sa faci:

Ingrediente (pentru 4 portii):

-250g de paste penne

-2 catei de usturoi, pisati

-1/4 cana cu nuci pisate

-3/4 cana cu rosii deshidratate in ulei, scurse si taiate bucatele

-2 linguri de ulei de masline

-1 lingurita busuioc

-1/2 de pachet de tofu presat

-sare dupa gust

Preparare:

Pune apa (aproximativ 3 litri) intr-o cratita mare si adu-o la punctul de fierbere. Adauga pastele si fierbe-le conform timpului recomandat pe ambalaj.

In timp ce pastele sunt pe foc, prepara sosul. Pune usturoiul pisat intr-un bol mare. Adauga nucile, rosiile deshidratate, uleiul si busuiocul. Pune si tofu si amesteca bine cu o lingura.

Dupa ce ai fiert pastele, scurge toata apa si pune-le peste sos, in bol. Amesteca toate ingredientele pana cand pastele sunt bine imbibate. Le poti servi atat calde, cat si la temperatura camerei iar pentru un plus de savoare, pune ca o garnitura verde broccoli.
Foto: Guliver