O reteta savuroasa si rapida

Cand nu ai timp pentru gatit, incearca o reteta simpla si rapida: macaroane cu branza. E un rafat culinar cu multe calorii, asa ca nu abuza de el, dar iti poti ingadui un gust special, care sa-ti aminteasca de copilarie. 

Mai stii cand ai mancat ultima oara macaroane cu branza? Eu mi-am amintit de acest desert de curand si l-am pregatit intr-o dupa-amiaza libera! Atuurile? Pregatirea iti ia doar zece minute, preparea in jur de o ora, iar rezultatul este pe masura asteptarilor!

Iti recomand sa cumperi niste macaroane integrale, o alternativa mai sanatoasa la fainoasele procesate. Iar daca nu gasesti macaroane, poti folosi orice tip de paste integrale iti plac, de la penne si pana la fusili. Iata de ce altceva mai ai nevoie!

Ingrediente:

– 1 pachet de macaroane

– 3 oua

– 450 de grame de branza Cheddar

– 1 lingura de unt

– 1 si 1/2 ceasca de lapte

– sare

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Pune macaroanele la fiert intr-o oala potrivita si adauga un praf de sare. Fierbe macaroanele in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj (iti recomandam sa le prepari al dente). Dupa ce acestea s-au fiert, scoate-le si scurge-le.

Unge cu putin unt un vas termorezistent, in care urmeaza sa prepari macaroanele. Bate oule si amesteca-le cu branza Cheddar faramitata. Pune un sfert din macaroane in vas, adauga deasupra lor un strat subtire de branza Cheddar si unul de unt. Asezoneaza cu sare si repeta operatiunea si cu restul de macaroane. Ar trebui sa-ti iasa cam trei straturi de paste. La final, toarna laptele deasupra macaroanelor.

Pune macaroanele la cuptor, fara sa le acoperi, si lasa-le sa se coaca aproximativ 60 de minute, pana cand capata o crusta aurie. Poti pudra macaroanele cu un strat fin de zahar!

Si pentru ca suntem in sezonul merelor, pune-le la cuptor cu afine in interior!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver