pesto de zucchini pentru paste

Ai grija sa-ti prepari tot timpul paste sanatoase, fara carne si branzeturi grase, dar, cateodata, ti se intampla sa ramai fara idei? Iti venim in ajutor cu o super-sugestie: pesto de zucchini pe paste!

Peste de zucchini este o alternativa delicioasa la sosul de rosii sau la clasicul pesto facut cu busuioc! Si are si incredibil de putine calorii! Intr-un zucchini mediu nu sunt mai mult de 33 de calorii!

Ca sa faci pesto de zucchini, mai ai nevoie si de cateva ingrediente clasice in pesto: muguri de pin si parmezan.

Pesto de zucchini cu un ingredient surpriza!

Ingredientul surpriza din pesto de zucchini este spanacul! Acesta da pesto-ului o culoare verde mai intensa, dar noua ne place si pentru ca este un adevarat pachet de minerale bune pentru sanatate: magneziu, zinc, potasiu, fier, calciu. Poti inlocui spanacul si cu 1-2 frunze de varza kale!

In timp ce prepari sosul, pune si pastele la fiert! Pesto-ul nu iti mai mult de 10 minute, deci ar trebui sa ai suficient timp sa fierbi si pastele cat faci sosul!

Poti folosi acest pesto de zucchini si ca dressing pentru salate sau ca sos pentru legume crude!

Poti savura acest pesto de zucchini pe un crackers integral, ca si gustare!

Pesto de zucchini – Ingrediente:

1 zucchini mediu

1 catel de usturoi

2 linguri de muguri de pin

½ ceasca de parmezan ras

¼ ceasca de busioc proaspat tocat

1 mana de baby spanac

sare si piper

2-3 linguri de ulei de masline extravirgin

Pesto de zucchini – Preparare:

Curata zucchini-ul de coaja, da-l prin razatoare si stoarce-l, cu mainile, de excesul de lichid. Pune-l in blender impreuna cu usturoiul, mugurii de pin, parmezanul, spanacul si un praf de sare si piper.

Porneste blenderul si in timp ce ingredientele se mixeaza adauga uleiul de masline. Daca vrei ca pesto-ul sa iasa mai gros, doar 2 linguri de ulei; daca il preferi mai cremos, mai adauga inca o lingura.

Gusta si vezi daca este suficient de sarat; mai asezoneaza daca este nevoie.

Foto: Guliver