Piureul de dovleac este unul dintre ingredientele miraculoase pentru toamna si iarna. Poti folosi piure de dovleac in smoothie-uri pentru ca ofera bauturilor tale o consistenta bogata, cremoasa, plus aroma de sezon a dovleacului.

De ce ai nevoie de piure de dovleac? Pentru ca este un ingredient-minune in smoothie-uri, placinte sau chiar supe. Si nu dureaza mult sa-l pregatesti!

Iar aceasta reteta de piure de dovleac este super simpla de facut. Eu am imprumutat-o pe cea gasita pe incrediblesmoothies.com.

Ce dovleac sa folosesti pentru piure de dovleac? Recomandarea mea e sa alegi dovlecii mai mici, cei care se folosesc de obicei pentru placinta. Sunt mai dulci si-i recunosti totodata si dupa culoarea mai intensa.

Cum faci piure de dovleac

Incalzeste cuptorul la 350 de grade, taie dovleacul pe jumatate si asaza-l intr-o tava, pe foaia de copt, cu fata in jos. Baga-l la cuptor si lasa-l inauntru cam 45-50 de minute pana cand il poti scobi in interior cu usurinta. Exteriorul dovleacului va capata o culoare mai intunecata atunci cand este gata, la fel si interiorul sau. Dupa ce dovleacul este perfect facut scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca pentru 5 minute ca sa-l poti manevra fara probleme.

Scoate semintele si pune-le deoparte. Le poti praji sau le poti folosi ca sa faci lapte din seminte de dovleac. Dupa ce le-ai eliminat pe acestea scoate interiorul dovleacului cu o lingura si mai lasa-l putin sa se raceasca. Apoi baga-l in blender si amesteca-l pana cand se transforma intr-o pasta fina.

Acest piure de dovleac poate fi folosit pentru placinte, smoothie-uri, dar si alte bunatati de toamna carora iti doresti sa le dai o aroma inedita de sezon. Tine cam o saptamana in frigider si-l poti depozita in borcane cu capace ermetice.

Incearca si “Supa crema de dovleac, o descoperire inedita”!

Foto: iStockphotos