Gata! Au trecut sarbatorile si e timpul sa iti reiei dieta sanatoasa si sa te intorci la job! Ca sa nu fie o trecere prea brusca, cheama la tine cativa prieteni, fa o pizza vegetariana cu vinete si jucati-va ceva!

Au trecut Craciunul si Revelionul. Mama nu te mai bate la cap sa mananci salata de vinete si sarmale. Asa ca ai liber sa mananci ce iti place! Si ce te face sa te simti mai usoara si mai sanatoasa! Si, totusi, ai vrea sa te rasfeti putin si nu esti dispusa inca sa renunti la carbohidrati. Poate mai incolo! Acum e momentul pentru o pizza vegetariana cu vinete. Atat de delicioasa, incat nu o sa-ti dai seama ca e vegetariana!

Pizza vegetariana cu vinete. Perfecta sa impaci prietenii care nu vor carne, dar si pe carnivori!

Pizza vegetariana cu vinete e atat de buna incat prietenii tai ne-vegetarieni nici nu o sa-si dea seama ce “i-a lovit”. O sa uite de quattro stagioni sau pizza salami. Bucatile de vanata coapte cu un strop de ulei de masline se topesc in gura si se combina mi-nu-nat cu mozarella moale.

Acum, dupa Revelion, nu e cazul sa renunti la serile cu prietenii. Cheama-i la o seara de board games si pregateste-le o pizza vegetariana cu vinete. Sau mai multe! Toti prietenii tai – si vegetarieni si ne-vegetarieni – vor fi incantati si veti petrece o seara frumoasa!

Aceasta varianta de pizza poate fi schimbata, in functie de placerile fiecaruia, scrie Food.com. Poti sa pui mai mult sau mai putin sos sau poti adauga boabe de porumb.

Cum se face pizza vegetariana cu vinete? Iata:

Ingrediente:

1 blat de pizza facut ca aici.

1 ½ cesti cu sos de rosii

200 g de mozarella

1 vanata mica, decojita si taiata rondele

ulei de masline

½ ardei gras rosu, taiat fasii

2 cepe verzi

2-3 ciuperci proaspete, taiate felii

½ lingurita cu oregano uscat

½ lingurita cu busuioc uscat

sare si piper

Preparare:

Da vinetele cu putina sare si lasa-le pe un prosop de hartie, sa iasa apa din ele. Apoi sterge-le usor de apa. Stropeste-le cu putin ulei de masline si pune-le la cuptor pe hartie de copt, la foc potrivit, cate sase-opt minute pe fiecare parte. Poti sa le pui si pe gratar. Cand sunt gata, taie rondelele in jumatati sau bucati si lasa-le deoparte.

Soteaza ceapa, ardeiul si ciupercile in putin ulei de masline, aproximativ cinci-zece minute, pana se inmoaie.

Intinde subtire blatul de pizza si unge-l cu sos de rosii. Pune apoi feliile de mozarella, vinetele si amestecul de ciuperci, ardei si ceapa. Presara apoi oregano, busuioc uscat, sare si piper. Stropeste cu putin ulei de masline.

Coace pizza vegetariana cu vinete la aproximativ 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 12-15 minute.

Acum ca stii cum sa faci pizza vegetariana cu vinete, poate ai chef ca, la urmatoarea seara cu prietenii, sa faci Lasagna cu legume pentru o masa calda si hranitoare.

FOTO: Gulliver