Placinta cu capsune proaspete. Un deliciu in zilele de vara

Vara, fructele de sezon sunt perfecte pentru a fi consumate ca atare sau pentru a fi folosite la prepararea unor prajituri sau tarte absolut delicioase, scrie food52.com. Astazi iti recomandam sa optezi pentru aceasta reteta de placinta cu capsune proaspete!

Aceasta placinta cu capsune se prepara destul de usor, nu contine multe calorii, iar capsunele raman proaspete, ceea ce inseamna ca nu isi vor pierde din savoare. Capsunele raman la fel de sanatoase si gustoase si in mod sigur iti vei dori sa incerci mai des aceasta reteta.

Placinta cu capsune proaspete

Secretul consta in indulcitorul natural pe baza de stevie si amidonul de porumb, nu mai este nevoie sa folosesti gelatina, iar placinta va avea un aspect ispititor.

INGREDIENTE

400 de grame de faina integrala

un varf de lingurita de sare

un varf de lingurita de praf de copt

8 linguri de unt nesarat

1 lingura de otet de mere

2 linguri de apa rece

500 de grame de capsune, spalate si taiate in jumatate

50 de grame de indulcitor natural pe baza de stevie

3 linguri de amidon de porumb

1 lingura de coaja rasa de lamaie

extract de vanilie

PREPARARE

Incalzeste cuptorul la 280 de grade Celsius. Intr-un bol adanc, adauga faina, sarea si praful de copt. Amesteca ingredientele cu ajutorul unei linguri, apoi adauga untul, otetul de mere si apa. Amesteca pana cand obtii un aluat uniform. Daca este nevoie, adauga mai multa apa. Scoate aluatul din recipient, inveleste-l in folie de plastic si lasa-l la rece timp de o ora.

Dupa ce s-a racit, scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o tava pentru placinta. Inteapa aluatul cu furculita si lasa-l la rece inca zece minute.

Pasul urmator este sa pregatesti aluatul pentru a-l pune la cuptor. Este necesar sa-l lasi timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand capata o culoare aramie.

Foloseste o lingura de lemn ca sa zdrobesti 100 de grame de capsune, apoi adauga putin apa peste ele.

Separat, intr-o tigaie, adauga indulcitorul, amidonul de porumb, coaja rasa de lamaie si capsunele amestecate cu apa. Amesteca cu o lingura de lemn si tine-le la foc mediu pana cand ingredientele incep usor sa fiarba. Ia tigaia de pe foc, adauga cateva picaturi de extract de vanilie si sare si lasa compozitia la racit timp de 15 minute.

Adauga capsunele proaspete peste compozitie, amesteca bine, apoi toarna compozitia in aluatul pentru plcinta. Lasa placinta timp de o ora la temperatura camerei sau pana cand compozitia se incheaga suficient. Poti sa servesti placinta cu cateva linguri de inghetata.

Iata si o reteta de mousse de capsune. Absolut delicioasa!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver