Trebuie sa recunoastem, ne plac dulciurile. Chiar daca stim ca nu sunt prea sanatoase, din cand in cand ne rasfatam cu cate o prajitura. Dar, daca tot ne satisfacem o astfel de pofta, macar sa incercam sa fie cat mai sanatoasa, iar prajitura din ciocolata si faina de cocos este o varianta delicioasa.

Faina de cocos este o alternativa sanatoasa la faina de grau, atat de des folosita in bucatariile noastre. Merita incercata, mai ales ca are din belsug aroma minunata de cocos. Pentru cei cu intoleranta la gluten, e cea mai potrivita faina pentru deserturi. Faina de cocos mai are o multime de alte beneficii. Noi iti recomandam prajitura din ciocolata si faina de cocos!

Prajitura din ciocolata si faina de cocos are putine calorii

Poate te abtii prea mult de la dulciuri si, apoi, cand simti ca nu mai rezisti, esti tentata sa exagerezi. Poate te gandesti chiar ca, daca tot manaci o prajitura, atunci sa fie cea mai dulce si cu cele mai multe calorii. “Daca e festin, festin sa fie!”, iti spui.

Dar nu este mai bine, oare, sa mananci mai des deserturi pe care sa ti le pregatesti singura, intr-un mod cat mai sanatos? Nu e nevoie sa te abtii, ci doar sa fii atenta la ingredientele pe care le folosesti. Un prim pas ar fi sa renunti la zahar si sa folosesti, ca indulcitor, miere sau sirop de artar. Cel de-al doilea aspect de care ar fi bine sa tii cont este tipul de faina folosit la aluaturi. Faina de cocos are un indice glicemic mic si o aroma bogata.

Iata o reteta de prajitura din ciocolata si faina de cocos, numai buna pentru dupa amiezile cu soare, cand stai la povesti cu prietenele.

Ingrediente pentru opt portii de prajitura din ciocolata:

¼ ceasca de ciocolata neagra rasa

¼ de ceasca de faina de cocos

½ lingurita praf de copt

½ lingurita cu scortisoara macinata

4 oua

3 linguri cu miere sau sirop de artar

1 lingurita cu extract de vanilie sau o jumatate de pastaie de vanilie

¼ cană cu ulei de nuci de macadamia sau ulei de cocos topit

Un praf de sare de mare

Prajitura din ciocolata – Cum procedezi:

Incalzeste cuptorul la 160 ° C

Amesteca ingredientele uscate pentru prajitura din ciocolata: ciocolata rasa, faina de cocos, praful de copt, scortisoara si sarea de mare. Apoi, adauga ouale, mierea, vanilia si uleiul. Amesteca bine toate ingredientele, pana se omogenizeaza.

Varsa amestecul intr-un vas mic, cu diametrul de 15-20 de centimetri, pe fundul caruia ai pus hartie de copt. Coace prajitura aproximativ 40 de minute. Cu cat vasul este mai ingust, cu atat prajitura se va coace mai greu, fiind mai inalta.

O alternativa ar fi sa torni aluatul moale in opt cesti, caz in care le vei tine la cuptor 20-25 de minute. Apoi, vei putea servi prajiturile direct din ceasca.

Incearca si laptele de cocos! Este delicios si foarte sanatos!

Foto: Guliver