Prajitura cu fructe de padure fara coacere

Iti plac fructele de padure si iti doresti sa le folosesti in cat mai multe retete? Inspirate de bakenoir.com, astazi iti propunem sa incerci aceasta delicioasa reteta de prajitura cu fructe de padure fara coacere. Este un adevarat rasfat intr-o zi caniculara de vara, fiind foarte usor de preparat, si se pastreaza foarte bine la rece.

Prajitura cu fructe de padure fara coacere este o alegere inspirata pentru orice gurmanda, asa ca profita de fructele de sezon si nu ezita sa o incerci! In plus, fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si au numeroase beneficii asupra sanatatii, asa ca ai un motiv in plus sa le incluzi in dieta ta.

Prajitura cu fructe de padure fara coacere

Pentru aceasta reteta de prajitura cu fructe de padure fara coacere, este recomandat sa folosesti fructe proaspete, dar poti sa pui si fructe congelate. Important este sa urmezi instructiunile si vei obtine un desert gustos si sanatos!

Tips: Pentru prepararea acestei retete, alege o forma speciala pentru tort sau poti sa prepari crema intr-un bol si sa o aranjezi intr-un pahar.

INGREDIENTE

Pentru blat

140 g de biscuiti graham

55 g unt, topit

Pentru crema

10 g gelatina

4 linguri apa

400 g iaurt grecesc

50 g de indulcitor natural pe baza de stevie

1 lingurita de vanilie

zeama de la o lamaie

200 ml smantana

200 g fructe de padure

Pentru topping

200 g fructe de padure, proaspete sau congelate

2 lingurite de indulcitor natural pe baza de stevie

1 lingurita de vanilie

1 lingura de zeama de lamaie

PREPARARE

Unge cu unt o tava speciala pentru tort. Intr-un blender, pune biscuitii graham si pulseaza pana cand acestia se faramiteaza. Adauga untul topit si pulseaza pana cand cele doua ingrediente se incorporeaza. Toarna compozitia in tava si preseaza usor cu palmele. Lasa compozitia la frigider pana cand prepari crema.

Pasul urmator este sa amesteci gelatina cu cele patru linguri de apa. Separat, intr-un bol, amesteca iaurtul grecesc, indulcitorul, vanilia si zeama de lamaie. Scoate aluatul din frigider si asaza deasupra un rand de fructe de padure.

Dizolva gelatina la foc mic si toarn-o peste crema cu iaurt. Amesteca bine pana cand ingredientele se combina. Adauga smantana peste crema, amesteca bine, apoi toarna compozitia in tava, peste fructele de padure. Acopera tava cu o folie transparenta si las-o la frigider timp de patru ore.

Pasul urmator este sa pui ingredientele pentru topping intr-o tigaie si sa le tii la foc mediu pana cand fructele de padure incep sa se inmoaie. Trebuie sa obtii un sos subtire. Timpul de pregatire este de aproximativ 10 – 15 minute, depinde daca fructele sunt congelate sau proaspete. Lasa sosul sa se raceasca inainte de servire.

Dupa ce prajitura s-a inchegat complet, scoate tava din frigider si taie prajitura in felii subtiri. Poti sa decorezi feliile cu fructe de padure, iar la final poti sa adaugi topping.

Daca ti-a placut aceasta reteta de prajitura cu fructe de padure fara coacere, poti sa testezi si aceasta reteta de cheesecake fara coacere!

Foto: bakenoir.com