prajitura cu tofu ciocolata

Ai incercat vreodata sa folosesti tofu la deserturi? Cel mai indicat este tofu moale fiindca are o consistenta fina si untoasa, ideala pentru creme. Iti recomandam o prajitura tofu cu ciocolata neagra.

Iti facem o sugestie in aceasta directie: prajitura cu tofu si ciocolata neagra! Este un desert din bucataria vegana care nu necesita coacere si care e foarte sanatos!

Prajitura cu tofu se prepara foarte simplu. Crusta este facuta in totalitate din nuci si curmale, iar crema se obtine din tofu, ciocolata neagra si lapte de cocos. Totul se prepara direct in blender, in mai putin de jumatate de ora!

Prajitura cu tofu in loc de crema de branza

Daca n-ai mai incerca tofu in prajituri, da-i o sansa. Nu are un gust puternic, ci, mai degraba, absoarbe aromele cu care il combini. Il poti folosi si la deserturile care necesita crema de branza (cheesecake) daca vrei sa obtii o varianta mai sanatoasa.

Prajitura cu tofu – Tips: Cumpara tofu moale din magazinele bio sau de pe site-urile specializate ca sa te asiguri ca este un produs cat mai sanatos, fara conservanti si alte substante chimice.

Prajitura cu tofu – Ingrediente:

350 grame de tofu moale si scurs de apa

1 ¾ ceasca de ciocolata neagra

½ ceasca de lapte de cocos condensat

Pentru crusta:

1/5 ceasca de nuci crude (alune de padure, migdale, nuci, caju)

1/3 ceasca de pudra de cacao neindulcita

1 ½ ceasca de curmale hidratate 10 minute in apa

Prajitura cu tofu si ciocolata – Preparare:

Prepara crusta: pune mixul de nuci si pudra de cacao intr-un blender si amesteca pana obtii o textura fina, asemanatoare cu faina.

Pune curmalele hidratate in blender si pulseaza-le pana se faramiteaza si devin lipicioase. Adauga peste compozitia de nuci si cacao si pulseaza pana cand se omogenizeaza.

Poti servi aceasta prajitura cu tofu si ciocolata si la un mic dejun intarziat!

Transfera compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei de cocos si preseaza-o pana cand acoperi fundul si marginile; poti pune prajitura si intr-o forma dreptunghiulara de chec ca sa nu te mai chinui sa o aranjezi pe marginile tavii de tarta. Pune tava in frigider.

Intre timp, topeste ciocolata neagra si amestec-o, in blender, cu branza tofu si cu laptele de cocos. Pulseaza 1 minut, pana obtii o crema fina si catifelata.

Toarna umplutura in crusta de nuci, uniformizeaz-o cu o lingura si acoper-o cu o folie de plastic. Pune prajitura cu tofu si ciocolata din nou la frigider si las-o cel putin 2 ore pana cand se intareste bine.

Serveste-o cu fructe deasupra! O poti refrigera pana la cateva zile!

Foto: Guliver