Aceasta prajitura light cu iaurt este gustoasa si prietenoasa cu silueta, doua motive foarte bune ca sa o testezi, scrie anitalianinmykitchen.com! Reteta este pe baza de iaurt grecesc, dar poti sa folosesti si iaurturi degresate. In fond, totul tine de gusturi atunci cand vine vorba de gatit. 

Prajitura light cu iaurt este preparata dupa o reteta italieneasca, asa ca in mod sigur va deveni una dintre preferatele tale. Este foarte simplu de preparat, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si partea cea mai buna este ca nu vei da gres cu ea!

Prajitura light cu iaurt

Pentru inceput, trebuie sa stii ca aceasta reteta nu ingrasa, asa ca poti sa consumi cu incredere prajitura la orice ora din zi. Daca vrei, poti sa iei cateva felii si la birou, pentru ca sigur iti vei dori sa te bucuri de un desert sanatos si cu putine calorii.

INGREDIENTE

250 de grame de iaurt

3 oua

112 grame de ulei vegetal

225 de grame de indulcitor natural pe baza de stevie

180 de grame de faina integrala

14 grame de praf de copt

zahar pudra (cateva pliculete)

PREPARARE

Pentru aceasta prajitura ai nevoie de o tava rotunda de 20 de centimetri, pe care o ungi cu putin ulei vegetal. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, timp in care pregatesti aluatul.

Intr-un bol mediu, folosind mixerul, bate bine ouale (aproximativ 30 de secunde), dupa care adauga uleiul, indulcitorul si iaurtul si amesteca in continuare (aproximativ un minut). Trebuie sa obtii o crema omogena si spumoasa. Pasul urmator este sa adaugi faina si praful de copt si sa amesteci in continuare timp de un minut (sau pana cand ingredientele se incorporeaza bine).

Toarna compozitia in tava si las-o la copt timp de 40-45 de minute sau pana cand prinde o culoare mai inchisa (poti sa testezi aluatul cu o scobitoare).

Dupa ce este gata, taie prajitura in felii egale si presara zahar pudra peste fiecare felie in parte. Daca vrei, poti sa folosesti cateva fructe de sezon pentru decor.

Iata si o prajitura cu suc de fructe. Esti tentata sa o incerci?

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: anitalianinmykitchen.com