Un preparat italian simplu si de efect

Dupa atatea mancaruri grele de Sarbatori, avem nevoie de ceva usor, dar hranitor in acelasi timp. Tocmai de aceea, ti-am pregatit aceasta reteta de fettucine cu creveti! Pentru a o gati corect, ti-am pregatit si cateva reguli de preparare; intr-o jumatate de ora cina va fi delicioasa!

Cunosc putine persoane care sa reziste tentatiei pastelor . Mai ales cand e vorba despre combinatia fructelor de mare cu diverse tipuri de paste si sosuri de rosii sau smantana. De altfel pastele sunt felul pe care cei mai multi dintre noi il prapara in mod curent acasa, pentru ca necesita putin timp si nu cer o dexteritate speciala. Totusi, pentru ca gustul lor sa fie desavarsit, trebuie respectate cateva reguli.

Aceste 2 detalii sunt importante pentru ca gustul retetei de fettuccine cu creveti depinde de ele in totalitate.

Pastele se fierb cel mult zece minute, iar crevetii, daca ii cumperi decorticati, nu au nevoie de mai mult de cinci-sapte minute pentru a fi preparati cu unt, usturoi si alte condimente imbietoare.

Daca mai vrei si alte argumente in favoarea acestei retete de fettucine cu creveti, iti spun ca pastele sunt foarte satioase si tin de foame o perioada mare, iar crevetii sunt extrem de sanatosi (sunt bogati in acizi grasi omega 3). Totusi nu transforma intr-o obisnuinta pregatirea acestei mancari pentru ca pastele sunt fainoase si toate stim ca fainoasele ingrasa (un mic tips: cumpara paste integrale pentru ca ingrasa mai putin).

Ingrediente (6 portii):

– 450 de grame de paste fettuccine

– 1 lingura de unt

– 450 de grame de creveti decorticati

– 4 catei de usturoi

– 1 ceasca de smanatana

– 6 linguri de parmezan ras

– 1 lingura de patrunjel taiat marunt

– are

– piper

Preparare:

Pune pastele la fiert dupa instructiunile de pe pachet (fii cu bagare de seama sa nu le fierbi mai mult deoarece sunt mai gustoase sa fie al dente, adica mai tari).

Intr-o tigaie larga, soteaza crevetii si usturoiul in unt pentru un minut-doua. Adauga smanatana si amesteca inca un minut. Adauga cate o lingura de parmezan, mestecand constant. Dupa ce tot parmezanul a fost integrat, adauga patrunjelul si sarea. Nu uita sa amesteci constant in compozitie, va dura cam in jur de zece minute pana cand sosul se va ingrosa.

Cand sosul este gata, combina-l cu pastele si mai fierbe cam un minut. Stinge focul si serveste fierbinte. Poti sa garnisesti pastele cu patrunjel si parmezan. Poti sa prepari reteta de fettuccine cu creveti cand ai musafiri. E mai sofisticata decat alt tip de paste si merge perfect cu un pahar de vin alb.

Cu ajutorul fructelor de mare poti pregati si paella, un fel de mancare cu specific spaniol!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver