Reteta de ovaz cu dovleac pentru mic dejun, fara multe calorii

Vrei sa ai un stil de viata sanatos, sa consumi alimente care nu ingrasa sau sa incerci retete simple, dar gustoase? Inspirate de popsugar.com, astazi iti propunem sa incerci aceasta reteta de ovaz cu dovleac pentru mic dejun. Este gustarea perfecta pentru o dimineata plina de savoare!

Reteta de ovaz cu dovleac pentru mic dejun contine aproximativ 380 de calorii, asa ca nu va fi cazul sa iti faci griji in privinta siluetei. Este o reteta gustoasa, hranitoare si usor de preparat. Ai nevoie de cateva ingrediente si te vei bucura de o gustare pe masura. In plus, iti va da energie pentru intreaga zi!

Te intrebi care e secretul gustului bun? Aroma acestei retete este data de siropul de artar si stafide, doua ingrediente simple, dar care te vor face sa savurezi fiecare lingurita. Poti sa adaugi si putina scortisoara si cateva nuci.

Este recomandat sa prepari reteta intr-un aparat de gatit slow cooker, o oala ceramica incalzita electric si controlata prin cateva apasari de buton. Poti sa lasi ingredientele peste noapte in slow cooker, iar dimineata te vei bucura de o gustare plina de savoare.

In cazul in care iti raman portii in plus, poti sa le pui in recipiente de plastic sau sa le acoperi cu folie pentru alimente si sa le depozitezi in frigider. Se pastreaza foarte bine, asa ca le poti consuma si in urmatoarele doua sau trei zile.

Reteta de ovaz cu dovleac pentru mic dejun

Reteta de ovaz cu dovleac pentru mic dejun este recomandata si persoanelor vegane, este bogata in grasimi sanatoase si te ajuta sa slabesti sau sa te mentii in forma.

INGREDIENTE

140 g fulgi de ovaz

100 g piure de dovleac

1 mar, tocat cu tot cu coaja

3 linguri unt de migdale

1 l lapte de soia

1 lingurita extract de vanilie

putina sare

1 lingurita scortisoara

putina nucsoara

25 ml sirop de artar

50 g nuci

50 g stafide

PREPARARE

Pastreaza cateva stafide si nuci pentru decor (optional, poti sa pregatesti si cateva seminte de dovleac, batoane de scortisoara sau frunze de menta).

Amesteca toate ingredientele intr-un bol si introdu-l in aparatul slow cooker. Toarna apa in aparatul slow cooker, dar ai grija sa nu depaseasca marginea bolului. Seteaza aparatul pentru opt ore, la temperatura scazuta.

Dimineata, scoate capacul de la slow cooker, pune o portie de ovaz cu dovleac intr-un bol, iar la final orneaza preparatul cu cateva nuci, stafide, frunze de menta si batoane de scortisoara.

Pune la frigider portiile ramase, pentru a le consuma in urmatoarele zile.

Daca te-a inspirat reteta de ovaz cu dovleac pentru mic dejun, iata si un articol cu cele mai bune briose de post cu ovaz si morcovi!

Foto: Guliver