Daca te-ai saturat de clasicele paste cu pesto, regandeste reteta! In loc de busuioc poti folosi… avocado! Faci cel mai bun pesto cu avocado in doar 5 minute, cat tii pastele la fiert, iar in 10 minute te-ai si asezat la masa!

Eu fac aceasta reteta de paste cu pesto de avocado cand am pofta de ceva bun la cina, dar n-am chef sa stau in bucatarie. Este un preparat reconfortant dupa o zi lunga si nici nu ti se mai face pofta de altceva pana cand te bagi in pat!

De un lucru ar trebui sa tii cont: foloseste paste integrale. Nu doar ca au mai multe vitamine si minerale in compozitie, dar ajuta si digestia, intaresc sanatatea oaselor si imunitatea. Iar daca le consumi ziua, sunt o portie buna de carbohidrati sanatosi care iti furnizeaza suficienta energie cat sa fii “in priza” cateva ore bune.

Cat despre tipul pastelor, reteta se face cu spaghete sau fettuccine, insa poti alege si orice alte paste iti plac. Poti face si pene cu pesto de avocado, spre exemplu.

Pesto de avocado sanatos

Avocado este si el un ingredient sanatos in alimentatie… mai ales daca ai o dieta vegetariana. Avocado contine proteine – spre deosebire de proteinele din carne, care sunt dificil de digerat, cele provenite din avocado se absorb usor (datorita continutului de fibre). Un avantaj: pesto de avocado se prepara chiar mai repede decat cel de busuioc.

Ingrediente:

225 grame de spaghete sau fettuccine

1 avocado mare, copt si fara sambure

1 lingura de ulei de masline extravirgin

1 lingurita de suc de lamaie proaspat

½ ceasca de parmezan ras

sare si piper, dupa gust

Preparare:

Umple un vas mare cu apa, adauga un praf consistent de sare si pune-l la fiert. Cand apa a fiert, adauga pastele si gateste-le conform instructiunilor de pe pachet (daca le vei gati cu un minut mai putin decat timpul sugerat vor iesi al dente!). La final, pastreaza apa in care ai fiert pastele, pentru sos.

La pesto, mai poti adauga si alte condimente. Ce zici de putin ardei iute?

Intre timp, fa un pesto cu avocado. Taie-l felii si pune-l in blender impreuna cu uleiul de masline, sucul de lamaie si parmezanul. Pulseaza scurt de cateva ori – nu vrem ca sosul pesto sa fie prea omogen – si adauga ½ ceasca de la apa in care au fiert pastele. Mai pulseaza inca o data de doua ori pana cand se omogenizeaza. Asezoneaza cu sare si piper.

Toarna acest pesto de avocado peste pastele fierbinti. Amesteca de cateva ori pana cand sosul “imbraca” uniform pastele. Serveste cu parmezan deasupra.

Foto: Guliver