vafe cu morcovi

Primavara apar foarte multe fructe si legume pe piata si trebuie sa te bucuri din plin de ele! Prepara cat mai multe retete sanatoase si cu putine calorii si vei avea energie intreaga zi. Daca esti lipsita de inspiratie, iti propun sa incerci aceasta reteta de vafe cu morcovi. Vafele sunt foarte usor de preparat, sunt un adevarat deliciu si pot fi mancate oricand, scrie loveandlemons.com.

Morcovii sunt foarte sanatosi, pot fi adaugati in supe sau in diferite mancaruri, pot fi mancati ca atare sau pot fi folositi la prepararea unei prajituri cu morcovi sau, de ce nu, la prepararea unor vafe cu morcovi! Indiferent cum alegi sa prepari morcovii, te vei bucura de toate beneficiile pe care acestia le au asupra sanatatii.

Vafe cu morcovi – un deliciu pentru iubitorii unui stil de viata sanatos

Iti recomand sa prepari aceste vafe cu morcovi intr-o zi de weekend, sunt foarte sanatoase si se pastreaza foarte bine la rece. Eu obisnuiesc sa le prepar inainte sa incep o noua saptamana, asa ca pot sa iau cateva vafe la birou.

Sa trecem, asadar, la preparea acestor delicioase vafe!

Ingrediente

500 de ml de faina integrala

2 lingurite de praf de copt

2 lingurite de seminte de in

un praf de scortisoara

250 de gr de morcovi rasi

500 de ml de lapte de migdale

60 de ml de ulei de nuca de cocos

5 ml de extract de vanilie

30 de ml de sirop de artar

sare de mare

crema de nuca de cocos

Preparare

Pentru a prepara vafele, ai nevoie de o tigaie speciala (se gaseste in comert si nu este foarte scumpa). Amesteca intr-un bol adanc faina integrala, praful de copt, praful de copt, scortisoara si putina sare.

Separat, intr-un bol de dimensiune medie, amesteca morcovii rasi, laptele de migdale, uleiul de nuca de cocos, extractul de vanilie si siropul de artar. Dupa ce ai amestecat bine ingredientele, adauga-le peste ingredientele uscate si amesteca pana cand acestea se incorporeaza bine.

Pasul urmator este sa iei cu lingura din compozitia obtinuta si sa prepari vafele in tigaia speciala. Ai grija sa nu le arzi. Poti sa tii vafele pe foc pana cand capata o textura aurie. Pentru servire, poti sa le ornezi cu putin sirop de artar sau crema de nuca de cocos.

Incearca si aceasta reteta de crisp de mere, varianta clasica!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver