Iti place sa ai o alimentatie sanatoasa, dar te-ai saturat de retetele de zi cu zi si vrei sa incerci ceva nou? Inspirate de greatist.com, iti propunem cateva retete de legume dulci care pot fi servite si ca desert. Sunt usor de preparat, sanatoase si foarte gustoase!

Preparate cu ingrediente alese cu atentie, aceste retete de legume dulci pot fi consumate oricand in timpul zilei si pot fi servite si ca desert.

Retete de legume dulci care pot fi consumate in loc de desert

1. Pastarnac copt cu glazura de miere

Pastranacul copt cu glazura de miere se afla pe lista cu retete de legume dulci. Pastarnacul copt poate fi servit simplu sau poate fi folosit ca garnitura pentru alte preparate.

INGREDIENTE

1 kg pastarnac

1 lingura ulei de masline

4 linguri miere

sare

piper

PREPARARE

Inalzeste cuptorul la 225 de grade Celsius. Curata si taie bucatile de pastarnac (este recomandat sa le tai pe lungime), apoi pune-le intr-un bol si adauga miere, ulei de masline, sare si piper. Pentru mai multa savoare, poti sa adaugi si cateva felii de morcovi.

Pasul urmator este sa asezi feliile de pastarnac intr-o tava speciala pentru cuptor si asteapta aproximativ 25 de minute sau pana cand acestea capata o culoare aramie.