Retete de paste fara carne

Fie ca esti vegetariana, fie ca vrei sa consumi mai putina carne, ti-am pregatit trei retete de paste fara carne in compozitie. Sunt atat de gustoase incat nici nu vei simti lipsa acestui ingredient!

Nu trebuie sa fii o experta in bucatarie pentru a obtine cele mai bune rezultate culinare. Este suficient sa urmezi sfaturile de preparare indicate pentru fiecare caz in parte, iar rezultatul final iti va incanta papilele gustative. Asadar, de fiecare data cand esti in pana de idei gastronomice si vrei sa prepari retete de paste fara carne, arunca un ochi pe lista de mai jos. Sper sa gasesti in aceasta inspiratia de care ai nevoie in bucatarie.

Retete de paste fara carne: trei surse de inspiratie culinara

  1. Paste bolognese cu ciuperci

Aceasta este una dintre cele mai bune retete de paste fara carne, asa ca merita sa o salvezi pe lista de favorite. Nu te va dezamagi niciodata!
Retete de paste fara carne

Timp de preparare: 75 de minute

Ingrediente: 30 g de hribi, 500 g de ciuperci Champignon, 400 g tagliatelle, doua linguri de ulei de masline, doua cepe, 4 catei de usturoi, doi morcovi, doua felii de radacina de telina, o lingurita de cimbru uscat, o lingurita de rozmarin, doua linguri de piure de rosii, cateva frunze de busuioc proaspat, doua conserve de 400 g de rosii taiate cuburi, un praf de sare.

Metoda de preparare

Pune hribii intr-un bol, apoi toarna peste ei 200 ml de apa fierbinte si lasa-i la inmuiat. Intre timp, pregateste sosul pentru paste. Pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga ciupercile Champignon taiate fin, apoi presara putina sare. Tine-le pe foc pana cand se evapora lichidul si capata o culoare apetisanta.

Scoate ciupercile din tigaie, dupa care pune ceapa, morcovul si usturoiul taiate, adaugand inca o lingura de ulei. Amesteca totul bine si tine legumele pe foc timp de 10 minute. Dupa aceea adauga ierburile aromate si piureul de rosii si combina toate ingredientele.

Scurge hribii, dar pastreaza apa in care au stat, si taie-i marunt. Pune-i peste celelalte ingrediente impreuna cu lichidul in care i-ai tinut. Nu uita sa adaugi din nou ciupercile Champignon in aceasta compozitie.

Amesteca preparatul timp de un minut, dupa care adauga si rosiile taiate cuburi. Gateste preparatul timp de 30 de minute, pana cand sosul incepe sa capete consistenta. Presara busuioc verde chiar inainte de servire. Gateste pastele tagliatelle conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurge-le de apa si serveste-le cu sosul pus deasupra.

  1. Paste cu broccoli, chilli si lamaie

Iti doresti sa mai descoperi si alte retete de paste fara carne delicioase? Atunci trebuie sa o incerci pe cea cu broccoli, chilli si lamaie. Iti va rasfata fiecare papila gustativa. Ti-am spus ca se prepara usor si ca nu are multe calorii?
Retete de paste fara carne

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente: 150 g de spaghete integrale, 300 g de broccoli, o ceapa frantuzeasca (salota), fulgi de chili (dupa gust), un graunte de usturoi, o lamaie (coaja si jumatate din cantitatea de suc stoarsa), ulei.

Metoda de preparare

Fierbe spaghetele, apoi adauga in apa respectiva si broccoli in ultimele trei minute. Intre timp, pune putin ulei intr-o tigaie, caleste ceapa frantuzeasca, usturoiul si fulgii de chili. Dupa aceea adauga spaghetele si broccoli scurse in tigaie si combina toate ingredientele. La final, nu uita de sucul si coaja razuita de lamaie. Pune preparatul in farfurii si serveste cat este cald.

  1. Paste cu vinete si sos de rosii

Lista noastra cu retete de paste fara carne nu se incheie aici, ci continua cu un preparat rapid si apetisant. Daca vinetele fac parte dintre ingredientele tale preferate, atunci aceasta reteta te va incanta.

Retete de paste fara carne

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente: 200 g de paste rigatoni, o vanata mica, doi catei de usturoi, 400 g de rosii cubulete, fulgi de chili, doua linguri de parmezan ras, busuioc proaspat, ulei de masline

Metoda de preparare

Pune 1-2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, apoi adauga vanata taiata. Tine-o pe foc pana prinde o culoare aurie. Dupa aceea scoate vanata din tigaie, mai adauga o lingura de ulei si pune usturoiul timp de un minut. Adauga apoi fulgii de chili, rosiile si condimentele. Tine compozitia pe foc timp de 10 minute.

Pune si pastele la fiert. Intre timp, adauga in sosul de pe foc vinetele si busuiocul proaspat. Mai gateste inca 5 minute preparatul, dupa care scurge pastele si pune-le in farfurii. Toarna deasupra lor sosul obtinut si savureaza reteta.

Mai cauti si alte retete fara carne? Atunci trebuie sa incerci si retete pentru un mic dejun vegan.

FOTO: Guliver