Chiar daca nu esti adepta unui stil de viata vegetarian, iti propun sa incerci aceste retete fara carne, sub 500 de calorii! Sunt foarte usor de preparat, pot fi servite oricand si nu trebuie sa iti faci griji in privinta siluetei, scrie self.com. 

Sa consumi carne nu este foarte sanatos, asa ca poti sa prepari aceste retete fara carne. Sunt o bunatate, unele dintre ele nu necesita preparare termica si sunt foarte sanatoase.

Retete fara carne

La unele retete am adaugat boabe de fasole, nuci sau produse lactate, asa ca, din punct de veder nutritional, nici nu vei simti ca lipseste carnea din meniul tau!

Supa de broccoli cu branza

supa de broccoli

Pe primul loc pe lista de retete fara carne se afla aceasta delicioasa supa pentru vegetarieni. Supa de broccoli cu branza poate fi servita la masa de seara, este foarte sanatoasa si satioasa.

Ingrediente

1 kg de broccoli

3 – 4 morcovi

1 ceapa de marime medie

3 capatani de usturoi

60 de grame de crema de branza fara grasime

1 lingurita de oregano

un varf de nucsoara

1 litru de supa de legume

60 de ml de lapte

1 lingurita de sare

un varf de piper

o bucata de branza cheddar (aproximativ 250 de grame)

Preparare

Pune broccoli, morcovii, ceapa si usturoiul intr-o oala de dimensiune medie, dupa care adauga crema de branza, oregano, nucsoara si supa de legume si lasa compozitia sa fiarba aproximativ doua ore.

Adauga apoi laptele, apoi foloseste un blender ca sa amesteci supa pana cand obtii o compozitie omogena. Lasa supa la fiert inca zece minute, apoi adauga piper, sare si branza rasa. Lasa supa sa fiarba inca cinci minute.

Poti sa ornezi supa cu cateva bucati intregi de broccoli, morcov ras sau cateva felii subtiri de branza.

Salata de naut

salata cu naut

Salata cu naut este foarte gustoasa si are numeroase beneficii asupra sanatatii. Este proaspata, la indemana si inveseleste orice masa!

Ingrediente

425 de grame de naut

15 ml de ulei de masline

1 lingurita de chimion

1 lingurita de paprika

un praf de scortisoara

un praf de sare

un praf de piper

140 de grame de salata

10 rosii cherry

30 de grame de ceapa

45 de grame de patrunjel proaspat

60 de grame de paine prajita

120 de grame de humus

3 capatani de usturoi

1 lingurita de marar uscat

30 de ml de zeama de lamaie

apa

Preparare

Spala nautul si prajeste-l intr-o tigaie cu putin ulei de masline, chimion, paprika, scortisoara, sare si piper. Este necesar sa prepari boabele de naut la temperatura medie pana in momentul in care capata o culoare aurie.

Pasul urmator este sa prepari salata intr-un bol. Spala si taie frunzele de salata, adauga rosiile cherry, ceapa curatata si taiata si patrunjelul proaspat.

Separat, intr-un bol mai mic, amesteca humusul, zeama de la lamaie, ustoriul si mararul, dupa care adauga sosul obtinut peste salata. Amesteca bine toate ingredientele. Daca este cazul, poti sa adaugi putina apa. Este recomandat sa servesti salata cu cateva felii de paine prajita.

Spanac cu branza ricotta

Spanac cu branza ricotta

Aceasta reteta cotine doar 327 de calorii si este perfecta pentru acele zile in care nu ai timp sa gatesti ceva elaborat. Pot sa spun ca este preferata mea de pe lista cu retete fara carne.

Ingrediente

1 capatana de usturoi

1 bucata de branza ricotta

o legatura de spanac

2 linguri de parmezan

un praf de sare

un praf de piper

amestec de ierburi (oregano si busuioc)

60 de grame de branza mozzarella

4 felii de paine graham

o lingura de unt

sos pentru paste (la alegere)

Preparare

Intr-o tigaie de dimensiune medie, caleste putin usturoiul cu putin ulei de masline. Adauga branza ricotta, rasa, spanacul, maruntit, parmezanul, putina sare si piper, cateva ierburi si usturoiul pe care l-ai pregatit anterior.
Pasul urmator este sa ungi feliile de paine cu unt, apoi sa le ungi cu amestecul pe care l-ai preparat anterior, apoi pune feliile de paine una peste cealalta. Dupa ce ai terminat, pune o tigaie la incins si prajeste feliile de paine pe ambele parti, pana cand amestecul de branza se topeste putin. La final, presara cateva ierburi peste feliile de paine.

Salata cu tofu

salata cu tofu

Salata cu tofu este foarte sanatoasa, se prepara usor si poate inlocui cu succes orice masa bazata pe carne.

Ingrediente

1 lingurita de sos de chili

3 cepe rosii

1 lingurita de ghimbir

2 lingurit de usturoi maruntit

1 lingura de cimbru

1 lingurita de scortisoara

2 lingurite de nucsoara

1 lingura de zahar de nuca de cocos

2 linguri de sos de soia

200 de ml de zeama de lamaie

2 linguri de ulei de masline

sare

piper

1 pachet de tofu

salata iceberg

ananas

1 lingura de coriandru

Preparare

Intr-un blender, adauga sosul de soia, o ceapa rosie, usturoi, cimbru, scortisoara, nucsoara, zahar de nuca de cocos, sos chili, doua linguri de zeama de lamaie si putina sare si piper. Amesteca bine toate ingredientele pana cand obtii o compozitie cremoasa.

Separat, trebuie sa tai bucata de tofu in felii egale, sa le asezi intr-o tava si sa pui peste ele sosul pe care l-ai obtinut anterior. Lasa feliile la tofu la frigider aproximativ doua ore.

Dupa ce scoti feliile de tofu de la frigider, pasul urmator este sa incalzesti cuptorul timp de zece minute, apoi sa inlaturi excesul de sos de pe feliile de tofu si sa le lasi la cuptor timp de 15 minute. Scoate-le din cuptor, intoarce-le pe partea cealalta si lasa-le inca 15 minute.

In timp ce feliile de tofu sunt la cuptor, poti sa tai ananasul in cubulete, sa tai ceapa ramasa si sa le adaugi intr-un bol, impreuna cu putina zeama de lamaie si coriandru. Adauga putina sare si piper dupa gust.

Scoate feliile de tofu din cuptor, taie-le cubulete si amesteca-le impreuna cu ceapa si bucatile de ananas, apoi ia cateva linguri din aceasta compozitie si pune-le intr-o felie de salata. Pofta buna!

Supa de pastarnac si fasole alba

supa de pastarnac

Supa de pastarnac si fasole alba contine aproximativ 393 de calorii, este foarte sanatoasa si poate fi servita chiar si seara.

Ingrediente

30 de ml de ulei de masline

1 ceapa alba

2 capatani de usturoi

sare

piper

430 de grame de pastarnac

236 de ml de lapte

473 de ml de supa de legume

178 de grame de fasole alba

zeama de la o jumatate de lamaie

Pentru topping

varza de Bruxelles

7 ml ulei de masline

zeama de la o jumatate de lamaie

sare

piper

Preparare

Intr-o oala de dimensiune medie, caleste ceapa si usturoiul cu putin ulei de masline, timp de zece minute. Adauga putina sare si piper, apoi adauga pastarnacul. Pasul urmator este sa adaugi laptele si supa de legume si sa lasi ingredientele sa fiarba. Asteapta pana cand supa da intr-un clocot, apoi scade focul si mai las-o la fiert aproximativ 30 de minute.

In timp ce fierbe supa, poti sa cureti varza de Bruxelles, apoi sa ungi frunzele cu putin ulei de masline, zeama de lamaie, putina sare si piper. Asaza frunzele de la varza de Bruxelles intr-o tava, in care ai pus hartie de copt, si lasa-le la cuptor aproximativ zece minute sau pana cand incep sa capete o culoare aurie pe margini.

Dupa ce ai terminat cu frunzele de la varza de Bruxelles, poti sa adaugi fasolea alba in supa si lasa-le la fiert, dupa care amesteca supa cu ajutorul unui mixer. Trebuie sa obtii o supa crema.

Toarna supa in boluri si asezoneaz-o cu cateva frunze de la varza de Bruxelles si putin ulei de masline.

Daca ti-au placut aceste retete fara carne, sub 500 de calorii, iti propun sa incerci si aceste retete de sandvisuri fara paine.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Pinterest