Gustos, usor si sanatos

O masa copioasa este suficienta intr-o singura zi, asa ca daca ti se face foame mai pe seara, incearca ceva mai light decat traditionalele mancaruri de Paste: rulouri de dovlecei cu branza si somon.

Aceasta gustare formata din delicioase rulouri de dovlecei cu branza si somon se prepara numaidecat. Trebuie doar sa te asiguri ca ai toate ingredientele necesare in frigider: crema de branza, un pachet de somon afumat si un dovlecel-doi. Va fi binevenita la cina dupa masa mult prea imbelsugata, cu multe preparate grele, din timpul zilei!

Ingrediente:

120 de grame de crema de branza

2 lingurite de zeama de lamaie

1 lingura de marar maruntit

1 catel de usturoi maruntit

sare si piper

1-2 dovlecei

1 pachet de somon afumat

Preparare:

Spala dovleceii bine si taie-i pe lungime in felii subtiri. Aseaza feliile pe un platou si sareaza-le, lasandu-le sa se scurga de excesul de apa.

Separat, fa o crema de branza din: branza, sucul de lamaie, marar, usturoi, sare si piper. Amesteca ingredientele.

Sterge feliile de dovlecei cu un servetel si unge-le cu un strat consistent de crema de branza. Daca feliile sunt prea lungi, le poti taia in doua bucati. Adauga o fasie de somon subtire deasupra cremei de branza si apoi ruleaza. Prinde ruloul cu o scobitoare ca sa nu se desfaca. Pune rulourile pe un platou si serveste-le!

Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti pregati inainte dovleceii pe gratar, iar abia apoi ii ungi cu crema de branza. Sunt insa deliciosi si sanatosi si ca atare.

Cele mai bune rulouri de dovlecei cu branza si somon se “asorteaza” perfect cu o limonada racoritoare!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver