Pasta de ansoa, usturoi si ulei de masline

De cate ori am mancat salata Caesar la restaurant, niciodata nu mi-a placut foarte mult. Invitata la niste prieteni, am avut insa ocazia sa descopar ca o astfel de salata poate fi absolut delicioasa daca dressingul este pe masura.

Recunosc ca nu sunt o mare fana a salatelor, insa acele salate care sunt combinate cu dressinguri ingenioase sunt cu adevarat o desfatare. Asa este si reteta de astazi de salata Caesar, care poate fi servita cu un sos aromat din ulei de masline, otet din vin, pasta de ansoa, sos Worcestershire, mustar si usturoi.

Ti-o recomand cand vrei sa te rasfeti cu un preparat gustos si rapid. Desi este o varianta de salata, este destul de calorica, din cauza dressingului si a crutoanelor, asa ca prepar-o doar din cand in cand. In restul timpului, orienteaza-te catre dressinguri mai sanatoase, doar pe baza de ulei, otet si condimente.

Ingrediente (pentru 4-6 portii):

– 1 salata romaine (cu frunzele alungite si crocante)

– 3/4 ceasca de ulei de masline extra virgin

– 3 linguri de otet din vin rosu

– 1 lingurita de sos Worcestershire

– 1/2 lingurita de sare

– 1/4 lingurita de mustar macinat

– 1 catel de usturoi pisat

– 1 ou

– zeama de la o lamaie

– piper proaspat macinat

– 1/4 ceasca de parmezan ras

– 1 si 1/2 ceasca de crutoane cu usturoi

– 1 cutie de pasta de ansoa

Preparare:

Spala salata sub jet puternic de apa si pune-o pe cateva prosoape de hartie ca sa absoarba excesul de apa. Apoi baga salata la frigider ca sa se intareasca si sa devina crocanta, cel putin o ora.

Intr-un bol, amesteca uleiul de masline, otetul, sosul worcestershire, sarea, mustarul, usturoiul si sucul de lamaie. Amesteca bine ingredientele.

Fierbe trei cesti de apa, iar cand apa incepe sa clocoteasca adauga oul si lasa-l sa fiarba un minut-doua. Scoate oul din apa, curata-l si amesteca-l cu dressingul de mai sus. Amesteca bine pana se incorporeaza in totalitate.

In functie de preferinte, amesteca o lingura-doua de pasta de ansoa cu restul dressingului.

Rupe delicat frunzele de salata si pune-le intr-un bol. Adauga deasupra dressingul si crutoanele cu usturoi, taitate bucati mici. Garniseste cu parmezan si piper proaspat si serveste salata caesar imediat!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver