Cand n-ai timp sa mananci la birou, stresul se poate accentua si mai mult. Ca sa faci fata presiunii de peste zi, pregateste-ti pranzul inca de seara si nu sari de tot peste el! Iti recomandam o salata cu naut care e gata in 5 minute.

Ideea de astazi: o salata cu naut si spanac absolut minunata pentru zilele incarcate! Nautul este super-satios si te satura, iar spanacul il completeaza perfect, oferind salatei prospetime.

Daca nu mananci naut prea des, iata o modalitate delicioasa sa-l integrezi in meniu. Este si o sursa buna de proteine, fibre si fier!

Iar partea buna este ca nu-ti trebuie mai mult de 10 minute ca sa prepari salata cu naut. O poti face chiar si la birou daca ai bucatarie. Iti iei la pachet o conserva cu naut si o punguta cu baby spanac. Iar dressing-ul il poti improviza din ce ai la indemana! In loc de ulei de masline si lamaie, poti folosi chiar si niste iaurt!

Salata cu naut, spanac si… branza feta! Sau tofu!

Mie imi place aceasta salata cu naut si spanac pentru ca are si branza feta, care o face si mai indestulatoare! Iar daca adori branza, stii despre ce vorbesc! Daca nu mananci lactate, nu-i nimic. Scoate branza de pe lista ingredientelor sau inlocuieste-o cu tofu.

Ingrediente pentru salata cu naut:

2 ulei de masline

2 linguri de suc de lamaie proaspat

½ lingurita de chimen macinat

1 lingurita de seminte de susan

2 catei de usturoi maruntit

sare si piper

1 conserva de naut

2 maini de baby spanac

1 ardei gras rosu copt sau

2-3 feliute de rosii uscate la soare

½ ceasca de branza feta faramitata

Salata cu naut – preparare:

Scurge si clateste nautul. Pune-l intr-un bol mai mare si adauga si spanacul peste.

Poti manca aceasta salata cu naut si seara. Este sanatoasa si nu ingrasa!

Tips: poti folosi si naut uscat, dar iti ia mai mult timp – trebuie tinut la inmuiat cel putin 12 ore dupa care trebuie fiert ca sa poate fi folosit la salata cu naut.

Separat, fa dressing-ul din uleiul de masline, sucul de lamaie, chimenul, semintele de susan, usturoiul si un praf de sare si piper. Toarna-l peste salata si amesteca bine ca sa se asezoneze. La final, adauga si branza feta si mai amesteca inca o data.

Foto: Guliver