salata cu quinoa vas

Dieta de dupa Sarbatori nu trebuie sa fie chinuitoare si neplacuta! Incepe cu pasi mici si include in meniul saptamanal cat mai multe salate, supe si mancaruri cu putine calorii. Iti facem o sugestie light de pranz: salata cu quinoa si legume de iarna.

Quinoa este o cereala super-sanatoasa, bogata in proteine si fibre. Si se combina extraordinar de bine cu legume de iarna – pastarnac, zucchini, morcovi, gulii, coapte in cuptor cu putin ulei de masline si rozmarin! Testeaza acesata salata cu quinoa, ca sa-ti inveselesti dieta!

Ce trebuie sa stii despre salata cu quinoa: dureaza putin mai mult decat o salata obisnuita. Asta pentru ca legumele trebuie coapte in cuptor inainte, in jur de 30 de minute. Separat, quinoa trebuie si ea fiarta inca vreo 20 de minute. Dar nu vei regreta asteptarea!

Salata cu quinoa si legume la cuptor

Legumele coapte in cuptor sunt perfecte in salate iarna – nu doar ca isi intesifica gustul, dar pot fi mancate mai usor decat cand sunt crude si fibroase. Iar quinoa este satioasa si te incalzeste.

Poti savura aceasta salata cu quinoa la pranz. Seara, poate fi un preparat usor caloric. Quinoa are destul de multe calorii (o ceasca are cam 200 de calorii), in consecinta, trebuie sa o consumi cu atentie astfel incat sa nu depasesti necesarul zilnic.

Salata cu quinoa – Ingrediente pentru 4 persoane:

1 zucchini

2 morcovi medii

1 pastarnac mare

1 gulie

1-2 ardei gras rosu

5-6 catei de usturoi

4 linguri de ulei de masline

rozmarin uscat

sare si piper

2 cesti de quinioa

4 cesti de apa sau supa de legume

2 fire de ceapa verde

3 linguri de patrunjel tocat

1 ceapa mica tocata

Salata cu quinoa – Preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Curata legumele si taie-le cubulete. Combina zucchini-ul, morcovii, pastarnacul, ardeiul gras, gulia si usturoiul cu 2 linguri de ulei de masline, un praf zdravan de rozmarin uscat, sare si piper.

Spala quinoa in cateva ape inainte sa o pui la fiert.

Intinde legumele, intr-un singur strat, pe o tava de copt si baga-le la cuptor pentru 20-30 de minute, pana cand se inmoaie bine si se caramelizeaza.

Intre timp, pune quinoa, apa, ceapa verde si 1 lingura de ulei de masline si putina sare, intr-o oala. Las-o sa fiarba, iar dupa ce da in clocot, miscoreaza flacara si mai las-o inca 20 de minute.

Cat se gateste quinoa, incalzeste lingura de ulei ramasa si soteaza ceapa. Amestec-o cu legumele coapte in cuptor si cu patrunjelul proaspat. Adauga si quinoa fiarta si amesteca. Serveste salata cu quinoa imediat, cat este calda!

Foto: Guliver