Iti plac legumele la cuptor si vrei sa incerci cateva retete aparte? Pentru aceasta salata cu zucchini si porumb la gratar ai nevoie doar de cateva ingrediente, o tigaie tip grill si un dressing absolut delicios, preparat in casa, desigur!

Timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute, insa te vei bucura de o delicioasa salata cu zucchini si porumb la gratar. Este perfecta pentru persoanele care au un stil de viata vegetarian sau care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa. Optional, poti sa prajesti cateva boabe de soia pentru un aport mai mare de proteine, scrie minimalistbaker.com.

Salata cu zucchini si porumb la gratar

Secretul pentru un dressing sanatos si aromat consta in rosiile uscate, amestecate cu zeama de lamaie, frunze de busuioc, ulei de masline, usturoi si sirop de artar. Este un dressing ce completeaza salata, ofera un plus de savoare si, cel mai important, nu ingrasa.

De ce vei iubi aceasta reteta:

  • este usor de preparat
  • este foarte sanatoasa
  • nu contine multe calorii

INGREDIENTE

Pentru legume

5 – 6 stiuleti de porumb
3 zucchini
15 ml de ulei de masline
sare de mare
piper

Pentru dressing

56 de grame de rosii uscate
240 de ml de apa calda
45 de ml de zeama de lamaie
60 de grame de busuioc proaspat
4 capatani de usturoi, tocate
80 de ml de ulei de masline
2 linguri de sirop de artar
sare si piper dupa gust

Optional

boabe de soia prajite
suc de lamaie

PREPARARE

Pregateste porumbul si zucchini. Taie zucchini in felii subtiri, apoi unge-le cu ulei de masline si adauga sare si piper dupa gust. Separat, tine porumbul in apa aproximativ zece minute, apoi lasa-l sa se usuce.

In acest timp, pune ingredientele pentru dressing intr-un blender si amesteca-le pana cand obtii o pasta omogena. Daca vrei sa obtii un sos mai subtire, poti sa mai adaugi putina apa. Totodata, poti sa mai adaugi sare si piper sau cateva frunze de busuioc pentru mai mult gust.

Pune tigaia la incalzit, apoi pune porumbul la prajit (este recomandat sa-l lasi cu tot cu frunze). Acopera tigaia cu un capac si asteapta aproximativ patru minute, intoarce porumbul pe partea cealalta, apoi asteapta inca patru minute. Curata porumbul de frunze si lasa-l pe gratar inca aproximativ sase sau sapte minute.

Inainte ca porumbul sa fie gata, pune feliile de zucchini pe gratar si coace-le pe fiecare parte timp de doua sau patru minute (depinde cat de incinsa este tigaia).

Curata porumbul de boabe, apoi adauga-le intr-un bol, impreuna cu zucchini. Adauga dressing-ul si orneaza salata cu cateva frunze proaspete de busuioc sau patrunjel.

Salata contine 287 de calorii, 19,8 grame de grasimi, 30 de grame de carbohidrati, 4,5 grame de fibre si cinci grame de proteine.

Iata si o reteta de zucchini cu parmezan. Portia ta de sanatate!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: minimalistbaker.com