Ai mancat mult la masa de Paste? Incearca sa-ti mai echilibrezi meniul pana seara, ca sa mai reduci caloriile si sa nu ai probleme digestive! Iti propunem o salata de andive, rapida si delicioasa, pentru cina!

Salata de andive simpla poate fi insa destul de fada – mai ales ca andivele sunt putin amare. Secretul este sa le combini cu mere dulci ca sa le atenuezi gustul.

Iar la andive si mere se mai adauga si nuci prajite si branza blue cheese (sau orice alta branza preferi!). Daca vrei sa reduci grasimile si sa nu pui branza in salata, sari peste ea! Sau o poti inlocui cu tofu, daca ai prin frigider!

Salata de andive la cina sau la gustare

Salata de andive merita sa ii acorzi o sansa! O poti prepara in oricare dintre urmatoarele zile, daca vrei sa mai reduci din caloriile acumulate la mesele grele de Paste! Salata de andive se preteaza foarte bine la cina, fiindca este light, dar o poti savura si pe post de gustare in timpul zilei! Sau poti lua salata de andive cu tine si la birou!

Salata de andive – Ingrediente pentru 2 persoane:

2-3 andive

2 linguri de ulei de masline

2 linguri de suc de lamaie proaspat

1 lingurita de coaja de lamaie rasa

½ lingurita de sare

½ ceasca de nuci tocate mare

2 mere dulci

2 linguri de marar tocat

1 felie de branza blue cheese (sau orice alta branza)

Salata de andive – Preparare:

Pune andivele intr-un bol mare, cu apa cu gheata, si lasa-le 20 minute ca sa devina crocante. Scurge-le si sterge-le cu un servetel de hartie. Desfa andivele de frunze si da-le deoparte.

Poti face si un dressing cu iaurt la salata de andive, daca nu folosesti deloc branza!

Intr-un alt bol, amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, coaja de lamaie si sarea.

Prajeste nucile, fara ulei, pe o tigaie bine incinsa, in jur de 5 minute.

Taie merele cubulete sau feliute subtiri si pune-le in acelasi bol cu andivele. Adauga mararul, nucile si branza. Adauga dressing-ul si amesteca cu mainile de cateva ori.

Foto: Guliver